Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Blog / Reizen

Murex en duurzaamheid

Duurzaamheid of sustainability is een hot topic en iedereen wil zijn steentje bijdragen aan het behoud van de natuur en al dat moois wat boven en onder water te zien is. Ook bij Murex Dive Resorts!

We hebben diverse projecten lopen zodat ook de volgende generatie kan genieten van de fantastische koralen, overvloed aan vissen en alle andere flora en fauna die Noord-Sulawesi rijk is.

Zonne-energie in Bangka

Afgelopen augustus hebben we 38 zonnepanelen geïnstalleerd in ons resort in Bangka. Daarmee voorzien we de nieuwe Ocean View Deluxe Bungalows, het restaurant, onze cameraruimte en het dive center van groene energie en wordt de generator heel wat minder gebruikt dan voorheen.

No more single use plastic

We proberen in het resort het gebruik van single use plastic te minimaliseren. Plastic rietjes zijn helemaal verbannen uit de resorts. In plaats daarvan hebben we rvs rietjes die hergebruikt kunnen worden.
Plastic flessen worden in de resorts helemaal niet meer gebruikt. Water komt uit grote galons die overal in de kamers, het resort en op de boot staan. Gasten krijgen bij aankomst een rvs Murex drinkfles die daarna overal hervuld kan worden. Daarnaast zijn er nog vele kleine aanpassingen in onze F&B service waardoor er bijna geen single use plastic meer in de resorts te vinden is.

  

Ocean Gardener

Sinds kort hebben we een coral farm in Bangka en worden er koralen geplant om daarmee beschadigde koraalriffen weer aan te gaan vullen. Onze gasten kunnen ook een cursus volgen bij ons om hier alles over te leren.

Beach clean-ups

Regelmatig organiseren we beach clean-ups op al onze locaties en maken we ook onder water geregeld de riffen schoon. Al onze duikgidsen zijn uitgerust met een mesh bag en pikken tijdens hun duiken continu plastic op dat in het water rond zweeft.

Gescheiden afval

Iets wat in Nederland heel normaal is! Hier doet iedereen maar wat, ze zijn nog niet zo ver. Bij Murex proberen we de lokale bevolking het goede voorbeeld te geven. Nu onze medewerkers zien hoe wij bij Murex het afval scheiden, hopen we dat zij dat zelf ook thuis gaan doen. We zijn ook groot supporter van de Lembeh Foundation. Zij hebben onlangs tijdens ADEX nog een onderscheiding gekregen voor hun vooruitstrevende werk.

Ook bij de nieuwe ontwikkelingen in onze resorts hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel. Voor de nieuwe bungalows worden alleen maar duurzame bouwmaterialen gebruikt en ga zo maar door.

We proberen ons steentje aan een betere toekomst bij te dragen en daarbij tegelijk te lokale bevolking te inspireren om hetzelfde te doen. Er is nog een lange weg te gaan maar door alle inzet en samenwerking ziet de toekomst er weer wat rooskleuriger uit.

www.murexdive.com

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief