Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Bangka – écht een mooie duik!

Haar mooiste duik? Voor Mieke Noordanus is dat onmogelijk kiezen. Maar de duik bij het eiland Bangka in Indonesië is er zeker één om niet te vergeten.

JE  MOOISTE DUIK
Duikers en snorkelaars vertellen over hun mooiste (snorkel)duik. Alle verhalen samen gaan een prachtig online duik(vakantie)boek vormen.

Wanneer duiken gecombineerd met fotografie één van je grootste passies is en momenteel geadviseerd wordt dit juist niet te doen, is het een goed moment om het digitale archief in te duiken en terug te kijken naar de mooiste duik. Heb ik specifiek ‘de mooiste duik’ gemaakt? Nee, ik heb heel veel ‘de mooiste duiken’ gemaakt. Natuurlijk heb ik wel eens wensen als in onder water ga, maar het is nog nooit voorgekomen dat ik teleurgesteld boven ben gekomen.  De natuur laat zich niet dwingen. Ik kan genieten van alles onderwater en daarnaast geniet ik van de rust en de ontspanning die het me geeft.

Aan die ene ‘mooiste duik’ gaat een pittige duik vooraf. Onderweg van de ene locatie naar de volgende per boot gaan we tussendoor een duik maken. Een mooie duik, maar de sterke stroming laat het niet toe om rustig naar al het mooie onderwaterleven te kijken – als een raket schieten we langs het rif. Gelukkig staat ons nog een duik te wachten. Deze is in rustiger water en we nemen ons voor hier echt van te genieten.

Zodra we onder zijn, zwemt ons sierlijk een sepia tegemoet. Ik kan alleen maar kijken en genieten. Een foto zit er niet in – dit exemplaar is te groot om voor mijn macrolens in beeld te krijgen. Dan seint de gids en hij wijst naar een kleine holte in een rots. Ik moet goed kijken, maar al snel valt mijn oog op hetgeen hij aanwijst. De gids is net zo enthousiast als ik, maar ook heel trots dat hij dit mooie exemplaar gevonden heeft. Eén van de kleinste zeepaardjes, een Pontohi pygmeezeepaardje. Lastig scherpstellen, maar nog lastiger is het om het beestje goed te belichten. Plots draait het zich iets naar me toe en kan ik het vast leggen op de digitale plaat. En daar krijg ik voldoende tijd voor van de gids en mijn niet-fotograferende buddy. Wat een geduld hebben die twee! Respect.

We duiken verder. Al snel seint de gids weer. In mijn beleving nog kleiner dan het zeepaardje kijkt ‘Shaun the Sheep’ mij vol verwachting aan. Even de twijfel – wat is nu de voorkant en wat is de achterkant?

De duik is nog niet ten einde. Drie duikers die oneindig lang met hun lucht doen en volop aan het genieten zijn. Mijn buddy, Sacha, seint enthousiast naar me en ik voeg me met de gids bij haar. Een naaktslak zit te pronken en wil zo graag op de foto. Dit moment laat ik niet voorbijgaan. Wat een fotogeniek exemplaar.

We zijn al ruim anderhalf uur onder water. Tijd om richting de kant te gaan. Onderweg nog heel even een veel voorkomend garnaaltje op de foto gezet, altijd leuk.

Blij en tevreden komen we het water uit bij Bangka Eiland. De lunch staat al op ons te wachten. Maar stilletjes kijken we alweer uit naar de volgende ‘mooiste duik’.

En wat is jouw mooiste duik?
Zet je verhaal op ‘papier’ in 150 tot maximaal 500 woorden! Heb je er foto’s bij, dan kun je er één tot maximaal vijf bij plaatsen! Of misschien heb je wel een filmpje ervan gemaakt -zet dan ook de Youtube- of Vimeo-link erbij. Je kunt je verhaal mailen naar redactie@duikeninbeeld.tv. Wij zorgen dat je verhaal op DuikeninBeeld wordt gepubliceerd en in de sociale media wordt gedeeld. Meedoen kan tot 1 mei 2020.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief