Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Rowan Weterings – Mijn eerste duik!

Snorkelen deed hij al, maar net als zijn zus mocht onze jonge Duikreporter Rowan Weterings het duiken uitproberen op vakantie.

RENE_WETERINGS_20190305_875_Brayka_Bay_Noord_103_LOGO-79403

Vandaag heb ik gesnorkeld met mama in de Rode Zee en ik heb heel veel verschillende vissen gezien. Zoals blauwgestippelde pijlstaartroggen, twee krokodilvissen naast elkaar en een reuzenkogelvis. Ik heb ook superveel zeenaaldjes gezien bij de rotsen op het zand. Ook zagen we heel veel kwallen, hagedisvissen en een koraalduivel. Het allermooiste wat ik zag was een barracuda met een vis in zijn bek. Op het rifdak vonden we brokkelsterren, keverslakken en wandelende heremietkreeftjes.

RENE_WETERINGS_20190304_Try_Scuba_Zwembad_Rowan_009_LOGO-79403

Maar ik heb niet alleen gesnorkeld. Ik heb ook een proefduik gemaakt in het zwembad van 1,70 meter diep. Mijn instructeur was een Deense man, hij heet Claus en hij lijkt op een Viking! Toen moest ik mijn duikpak aantrekken en ging ik het water in. Eerst vond ik het een beetje spannend, maar toen ik onder water ging vond ik het superduperleuk! Op een gegeven moment liet Claus mij los, maar ik had het niet door. Dus dook ik zelf verder, dat ging goed. Claus was ook heel grappig. Ik vond het echt superduperleuk, dus ik zou het nog wel vaker willen doen!

Mijn papa (René Weterings) heeft de foto’s gemaakt.

RENE_WETERINGS_20190304_Try_Scuba_Zwembad_Rowan_013_LOGO-79403

RENE_WETERINGS_20180215_800_Brayka_Bay_Noord_141_LOGO2-79403

2 reacties

  1. Wow Rowan, superduperleuk verhaal… ik hoop ook dat jij vaker gaat duiken en je verhaal deelt!

    REAGEREN
  2. Mooi geschreven Rowan en wàt een bofkont ben jij, om zo jong al de mooie onderwaterwereld te mogen ervaren. Succes en bioloog, ja dat komt goed, bedankt voor je mooie verslag!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief