Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Mieke Noordanus – Passport to Paradise: Manado

Voor Duikreporter en onderwaterfotografe Mieke is Noord-Sulawesi als thuiskomen. Tijd voor bijna drie weken vakantie met een Passport to Paradise van Murex. De eerste stop is Manado.

Weer met twee voetjes op de grond… letterlijk en figuurlijk. Bijna 3 weken gewichtloos onderwater, 41 duiken verder. Waar begin je als je zoveel duiken hebt gemaakt en te veel foto’s. Ik ben al lang blij dat ik het aantal foto’s behoorlijk heb kunnen reduceren. Want er zitten “gelukkig” ook heel veel slechte foto’s tussen. Hoe hoog leg je het latje voor jezelf tijdens het sorteren. Maar iedere keer als je door je foto’s gaat, verdwijnen er weer in het “prullebakkie”.

De aankomst bij Murex was een warm “welcome back” voor de derde keer! Dat zegt al genoeg. Pim en consorte stonden ons al op te wachten.

Uiteraard de volgende dag volle bak duiken, 2 duiken bij Bunaken en 1 op het huisrif. Tijdens de huisrif duik even een hick-up met mijn camera. Eén of ander stom knopje aangeraakt, waardoor ik geen beeld had. Dan maar geen foto’s tijdens deze duik, er was toch niks aan. Mijn mededuikers maar van alles aangewezen. Hier dan maar blijven als duikgids? Gelukkig verder geen issues meer en het foute knopje was snel ontdekt.

BWP3170113-127964

BWP3200682-127964

Duiken, duiken en nog eens duiken. Zodra ik het water zie wil ik erin. Gezellige mensen ontmoet, Wendy en Rob. Later tijdens de vakantie ook wel bekend als Mandy en Bob. Luisterden ze ook naar. Onder het “scherpe oog” van vast gids Laurens doken we met elkaar onder. Macro mee onderwater, zie je de grootste sepia, groothoek mee, wijst hij eht kleinste garnaaltje of slakje aan. Maar zonder dollen, super goede gids!

BWP3180437-127964

BWP3190658-127964

’s Avonds gezellige gesprekken tijdens de uitstekende maaltijden en om de tijd de doden tot 23.00 uur, zodat Wendy de thuisblijver kon bellen, Qwixx geïntroduceerd.

Maar ook tijdens de vakantie gaat het wekkertje op tijd. Zo afgericht als we waren, stonden we elke ochtend om 08.15 uur klaar om met de boot te vertrekken naar de mooiste duikstekken. Ook een nachtduik mocht uiteraard niet ontbreken.

BWP3200872-127964

De tijd op Murex Manado is voorbij gevlogen en Murex Bangka stond al snel voor de deur. Toppertje Laurens reisde met ons mee en zou ook onze vaste gids zijn op Bangka. Ruim een week weg van zijn gezin, maar hij deed het met alle plezier en liefde. Na zoveel keer terugkomen ontstaat er toch een speciale band! Benieuwd wat Bangka ons zou ga brengen….. Wordt vervolgd!

2 reacties

  1. Helaas heb ik na het schrijven van dit report het trieste bericht ontvangen, dat Rob Dahler tijdens een duik in de Zevenhuizerplas onwel is geworden. Reanimatie mocht niet baten. We hebben mooie herinneringen aan hem, veel gekletst, gelachen en relaxte duiken gemaakt, samen met hem en zijn vriendin Wendy. Dit report draag ik graag aan hem op.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief