Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Snorkelreporter

Marleen Schouten – Snorkelen in Zeeland

Wie Marleen kent, weet dat ze altijd zoekt én vindt! Dat is niet anders als ze een weekendje gaat snorkelen in Zeeland.

’t Koepeltje

Dit weekend een gezellig weekendje geplanned met vrienden in Zeeland. Onze eerste plek was Het Koepeltje. Lekker overzichtelijk en een leuke afwisseling. Vanaf de ketting naar rechts zwemmen we richting de steiger. Maar ver kwamen we niet … want er was zo veel te zien! Met het zonnetje, wat ons mooi bijscheen, zagen we zeenaalden,krabben, anemonen, een paar wat blekige groenewierslakken, maar ook de teringlijertjes en vlokreeftjes zaten er in overvloed.
Mijn vrienden waren nog niet zo bekend met de flora en fauna hier, dus ik kon veel laten zien. Ze genoten van al het moois wat voorbij kwam of waar we langs zwommen.

Ook op het zand blijft het leuk om de garnalen te vinden… want hun camouflage is uitmuntend en ze graven zich prachtig in.
Mijn persoonlijke favoriet was de bonte mantel die we daar tegenkwamen … super ondiep, maar wel prachtig groot. Al die oogjes! Voor mij een eerste keer om deze hier te vinden en een “nieuwe soort” is altijd leuk. En dan vind ik iets waarvan ik … wooow dat is een gave slak …  een foto maken en even van dichtbij bekijken … maar nee hoor dat blijkt een prachtig roze slibanemoon te zijn. Doordat hij een beetje ingeklemd zit tussen schelpjes, lijkt-ie op een slak… nog steeds super leuk om te zien.
Ondertussen staan alle foto’s al in mijn i-naturalist app en het MOO-formulier van Stichting Anemoon is ook al deels ingevuld (nog even wat bijschrijfsoorten noteren en een dubbelcheck doen).

Dreischor Gemaal

Vandaag gaan we naar Dreischor Gemaal. Een leuke plek waar kunt uitzwemmen naar het gemaal om daar lekker te  neuzen naar mooie ‘vondsten’. Mijn vrienden doen ook aan freediven en vinden het een mooie stek. En hoewel de duikers die het water uit komen, roepen dat het zicht toch wel slecht is, gaan we er toch in…want wij kunnen gebruikmaken van het lekkere zonnetje dat schijnt.

We zwemmen naar het gemaal. Daar blijkt toch wel wat stroming te staan en dat zorgt ervoor dat het aanwijzen van dat hele kleine grut wel echt lastig is en ook foto’s maken is niet gemakkelijk. Dus weer terug richting de kant om daar in het ondiepe eens lekker rond te neuzen…. een topkeuze, want daar zijn de zeebelslakken actief. Ik vind ze overal en ook de eitjes zijn niet te missen. De groene wierslakken zijn ook weer prachtig en ik vind er zelfs nog eitjes van ….. en als ik eitjes zie, weet ik dat de ouders meestal niet ver weg zijn. Ja hoor …vlakbij zitten papa en mama …!

Vandaag zie ik heel veel zeepissenbedden met verschillende kleuren en patronen. Ook de driekantige kokerwormen staan mooi open. Meerdere wormen liggen uitgestrekt in het water,maar zodra ik in de buurt kom, verdwijnen ze snel.
De verschillende soorten garnalen laten zich vandaag lastig fotograferen,maar het is leuk om ze te zien voorbijkomen. Grondeltjes zwemmen links en rechts voorbij … een stekelbaarsje let even niet op en ik geniet van dit kleine visje voordat ie wegschiet tussen het wier.

Ik geniet tot het laatste moment van al het moois, maar dan is het toch echt weer tijd om het water uit te gaan en lekker op te warmen met een typische duiksnack… patatjes! Samen kletsen we na over wat ik allemaal heb gezien.

1 reactie

  1. Zo leuk, wat er allemaal te zien is tijdens het snorkelen!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief