Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Mares gaat voor Blue Oceans

Het is tijd om te handelen. Oceanen moeten plasticvrij zijn. Ook Mares zet zich daarvoor in – samen met Blue Oceans.


Als duikers respecteren en houden we van de onderwaterwereld, inclusief alles wat erin zit. Dit is een fundamenteel element van onze passie; maar de zeeën en oceanen vragen ons om meer te doen. Het is tijd om te handelen. We hebben concrete maatregelen getroffen om onnodig plastic in ons bedrijf te verminderen en delen de boodschap met onze werknemers, medewerkers en leveranciers.

Om te beschermen waar we het meest van houden, moeten we ons steentje bijdragen om alle wateren plasticvrij te houden, vooral voor diegenen die in onze voetstappen treden, inclusief toekomstige generaties. Oceanen moeten plasticvrij zijn.

Dit is onze toewijding en daarom maken we deel uit van Blue Oceans.

Welke veranderingen maakt Mares?

Ons belangrijkste aandachtsgebied ligt momenteel op onze plastic verpakkingen en we zijn 100% toegewijd om innovatieve oplossingen in te zetten om onnodig verpakkingsmateriaal te verminderen en ze te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven.

Kijk maar naar onze neopreenproducten, we zijn nu bijna volledig overgegaan op eco-verpakkingen, met alle wetsuits die verpakt zijn in recycleerbare tassen met 80% gemaakt uit een plantaardige basis van maïs, accessoires geleverd in recycleerbare materialen, met kartonnen kaarthangers of herbruikbare verpakkingen, en de volledige Ultra Skin onderkleding die nu in recycleerbare kartonnen dozen is verpakt.

Deze wijzigingen zijn niet alleen van toepassing op onze wetsuits en accessoires, maar zijn ook wijzigingen die we hebben doorgevoerd in verschillende van onze andere productcategorieën.

Onze kernwaarden en toewijding worden ook gedeeld door onze vrienden van Scuba Schools International, onze partners in Blue Oceans.

Bezoek Blue Oceans om meer over dit onderwerp te weten te komen en je aan te melden voor een Blue Oceans studieprogramma.

3 reacties

 1. Hmmmmmmmmmmmmm. Dit gaat dus over het bedrijf Mares. Dat is goed, maar het is meer publiciteit. Niet wat er in zeeën en Oceanen gebeurt. Ik ben net terug uit Egypte, de Sinaï………….. Welnu, daar is het een zooi van leeg plastic in de zee, op het strand en elders op en in het land, de woestijn……….. Wát denkt Mares daar aan te gaan doen?

  REAGEREN
 2. Ja Berthold, daarom is het ook een ‘advertorial’. 😉
  En waarom zou Mares zich alleen druk maken over een enkel gebied in Egypte? Het gaat in dit artikel over hun producten en hoe deze zijn verpakt, dat gaat de gehele wereld aan. Vrij duidelijke boodschap toch? Was iedere producent (niet alleen in de duikbranche) maar zo bezig.

  REAGEREN
 3. Een advertorial doet iemand toch om iets of mëér te verkopen toch? Ik zie de connectie niet met “gaat voor Blue Oceans”. Mares verkoopt (denk ik) meer dan 95% van haar producten in de “geciviliseerde wereld ” zoals Nederland ( bijvoorbeeld). En in de geciviliseerde wereld doen we aan gescheiden inleveren van afval toch? Dat gerecycled wordt toch? Of zie ik het nu helemaal verkeerd?

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief