Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Reizen / Zuidelijk Afrika - Reisverhalen en andere artikelen

Made in Kaapstad

Het is even wennen maar DuikeninBeeld wordt tijdelijk voor een heel klein stukje gemaakt in Zuid-Afrika. Een prima plek voor een duiker.

Ik moet even spieken in de omschrijving van mijn blog: ,ik blog over alles wat er komt kijken bij het maken van DuikeninBeeld’.

De komende drie maanden betekent dit dat deze blog vanuit Zuid-Afrika komt want dat is de plek waar ik tijdelijk woon en werk, ook aan DuikeninBeeld. Ja, ook ,werk’ want drie maanden vakantie zit er niet in, ten minste niet voor mij. Gelukkig heb ik genoeg aan een laptop en internet om mijn werk te kunnen doen. En zo komt het dat ik begin april naar Kaapstad ben gevlogen. Hoezo? Omdat ik in april 2011 compleet verliefd ben geworden op Zuid-Afrika en haar haaien en beslist terug wilde.

De komende weken zal ik meer vertellen over alles wat hier gebeurt. De eerste week was al voldoende voer voor verhalen – van witte haaien tot zevenkieuwshaaien en zeehonden, van longline-vissers tot politiecontroles (nadat ik nog geen 5 km had gereden – welkom in ZA) en wat belangrijker is, de ongelooflijke gastvrijheid die ik hier vind. Duiken doe ik met Shark Explorers. Met Morne en Stephen en hun crew, een groep mensen vol passie voor haaien, ga ik met witte haaien, blauwe haaien, makreelhaaien, zevenkieuwshaaien en allerlei kleinere haaien duiken. Om de trip af te sluiten met de Sardine Run. Als dat geen spectaculaire maanden worden, weet ik het niet meer.

No worries, DuikeninBeeld draait ook met mij op afstand gewoon door en zal zeker voor 95% made in Holland zijn. Maar laat mij die andere 5% maar even vanuit Kaapstad doen.

Foto: Karin Brussaard

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief