Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Reizen

Made in Kaapstad

Het is even wennen maar DuikeninBeeld wordt tijdelijk voor een heel klein stukje gemaakt in Zuid-Afrika. Een prima plek voor een duiker.

Ik moet even spieken in de omschrijving van mijn blog: ,ik blog over alles wat er komt kijken bij het maken van DuikeninBeeld’.

De komende drie maanden betekent dit dat deze blog vanuit Zuid-Afrika komt want dat is de plek waar ik tijdelijk woon en werk, ook aan DuikeninBeeld. Ja, ook ,werk’ want drie maanden vakantie zit er niet in, ten minste niet voor mij. Gelukkig heb ik genoeg aan een laptop en internet om mijn werk te kunnen doen. En zo komt het dat ik begin april naar Kaapstad ben gevlogen. Hoezo? Omdat ik in april 2011 compleet verliefd ben geworden op Zuid-Afrika en haar haaien en beslist terug wilde.

De komende weken zal ik meer vertellen over alles wat hier gebeurt. De eerste week was al voldoende voer voor verhalen – van witte haaien tot zevenkieuwshaaien en zeehonden, van longline-vissers tot politiecontroles (nadat ik nog geen 5 km had gereden – welkom in ZA) en wat belangrijker is, de ongelooflijke gastvrijheid die ik hier vind. Duiken doe ik met Shark Explorers. Met Morne en Stephen en hun crew, een groep mensen vol passie voor haaien, ga ik met witte haaien, blauwe haaien, makreelhaaien, zevenkieuwshaaien en allerlei kleinere haaien duiken. Om de trip af te sluiten met de Sardine Run. Als dat geen spectaculaire maanden worden, weet ik het niet meer.

No worries, DuikeninBeeld draait ook met mij op afstand gewoon door en zal zeker voor 95% made in Holland zijn. Maar laat mij die andere 5% maar even vanuit Kaapstad doen.

Foto: Karin Brussaard

Dit bericht delen

Linda Ferwerda
Linda Ferwerda

Oprichter en maker van DuikeninBeeld met een passie voor duiken en schrijven. Waarom werken aan DuikeninBeeld zo leuk is? Omdat het voor én door duikers is!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten