Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Zomaar een duik

Locatie Kijkuit polder

Tijd voor een duik in het Zeeuwse! Het model tijdens deze duik van Duikreporter Leendert zijn de zakpijpen.

Ik had al zeker een maand niet gedoken. Het ene weekend na het andere joegen stormen en depressies over ons land. Niet de ideale omstandigheden voor de ware natpakduiker. Maar afgelopen zondag 23 februari was het eindelijk weer zover. Temperaturen in de dubbele cijfers en een zonnetje erbij. Er was wel windkracht 6 uit het zuiden voorspeld maar ja, je kunt niet alles hebben. Wind en getij dwongen mij echter wel om voor de Grevelingen te kiezen. Vanwege het uitzonderlijk goede zicht van de afgelopen tijd besloot ik eens gek te doen en mijn Tokina 10-17mm van stal te halen. Ik zette er wel een 1.4 teleconverter voor om het fish eye effect enigszins te compenseren en ik was klaar voor wat CFWA ( Close Focus Wide Angle) probeersels.

20140223_006__DSC7527

ik rijd die zondagochtend eerst naar de Nieuwe Kerkweg om te kijken hoe druk het is. Het valt heel erg mee maar ik besluit toch door te gaan naar de Kijkuit polder. Daar aangekomen ben ik de enige, letterlijk want ook de camping is nog gesloten en er is geen mens te zien. Je kan hier achter een rij bosjes parkeren, lekker uit de wind, dus ik kan me op mij gemak in het bleke zonnetje omkleden.

 

 

 

20140223_013__DSC7534

Even later waad ik door het ondiepe deel richting de vaargeul. Normaal gesproken groeien hier grote groepen zeeanjelieren maar (vanwege de wintertijd?) nu zie ik maar een enkele. Gelukkig groeien wel overal bosjes doorschijnende- en ruwe zakpijp dus gebruik ik die maar als slachtoffer. Het is lekker helder en het zonnetje schijnt in het water dus ideale omstandigheden voor wat ik van plan ben. Het ene na het andere ‘bosje’ moet het ontgelden totdat het toch wat fris begint te worden. Ik probeer nog wat in het ondiepe deel maar dat wordt helemaal niks want de zon is hier veel te fel en ik begin aan de snorkeltocht terug naar het strand. Onderweg kom ik nog een lange borstelworm tegen, zeker 20 cm. Even later minuten sta ik weer op het strandje. Toch 40 minuten gedoken en dat is weer 5 minuten langer dan in januari. Ik heb wel koude vingers maar verder valt het mee. Geef mij maar vaker van dit soort winters!

20140223_016__DSC7537

20140223_044__DSC7565

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief