Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Steven Stegeman- Curaçao 1: Schildpadden en zeepaardjes

Duikreporter Steven Stegeman is op Curaçao en maakt hier videoverslagen van zijn duiken. Vandaag: deel 1 !


Datum:   26 april 2016
Duiklocatie:  Playa Piscado, Curaçao

duikreport-call-to-action-350x85

We zijn inmiddels drie dagen op het mooie warme Curaçao en vandaag staat de eerste duik op het programma. In Nederland schijnt het gigantisch koud en nat te zijn. Op Facebook zien we berichten over hagel en sneeuw. Daar hebben we hier absoluut geen last van! Vanmorgen heb ik even een uurtje gesnorkeld en heb ik alweer veel moois gezien.
We duiken deze middag vanaf Playa Piscado bij Westpunt met de inmiddels vertrouwde duikschool Relaxed Guided Dives.
Playa Piscado staat bekent om de grote kans om hier schildpadden te zien. De vissers die hier in de loop van de dag terugkomen met hun bootjes maken op of aan het water hun vangst schoon. Vissekoppen, ingewanden en schubben worden in het water gegooid. Al dat vis afval is een makkelijk maaltje voor de schildpadden die gewoon onder de bootjes en de pier liggen te wachten op een makkelijk maaltje.
Inmiddels hebben de snorkellaars en zwemmers dit ook ontdekt en beginnen de schildpadden een attractie te worden. Het is er drukker dan voorgaande jaren.
Wij zijn de enige duikers vanmiddag en gaan op zoek naar een gele frogfish die hier gezien zou zijn. Aan het begin van de duik zien we meteen een schildpad die onder een brok koraal ligt uit te buiken. Als we langs het rif afdalen genieten we van al het moois dat Curaçao onder water te bieden heeft. Papegaaivissen, vijlvissen, angelvissen en een gigantisch grote trompetvis. Mooie stukken koraal en kerstboom wormpjes. Wat en genot om weer in tropisch water te duiken! De frogfish vinden we trouwen niet, maar als we weer de haven in duiken worden we getrakteerd op nog meer schildpadden en een zeepaardje. Als je op je eerste duik schildpadden en zeepaardjes ziet mag je niet klagen toch?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief