Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Sepia’s en zeepaardje

Hoog tijd voor Duikreporter Leendert om richting de Oosterschelde te gaan voor de sepia’s. En hij heeft geluk – hij ziet niet alleen de zeekatten maar ook een zeepaardje.

Via de socials had ik begrepen dat de algenbloei op zijn eind loopt dus op naar de Bergse Diepsluis om sepia’s te spotten. Lia was er al en kwam net het water uit. Ik heb geluk want ze kan precies uitduiden waar zij parende sepia’s gezien heeft. Ik er op af. De plek is niet moeilijk te vinden maar geen sepia’s natuurlijk. Ik besluit rondjes te zwemmen want ze zitten hier vast in de buurt en op enig moment komen ze wel weer richting stokjes. Inderdaad, na zo’n 5 á 10 minuten duikt het paartje op. Ik film ze een tijdje tot ze er weer vandoor gaan.

Dan maar op goed geluk wat verder exploreren. Wie weet wat je nog tegen komt. Stokjes, vooral heel veel stokjes en daarvan gemaakte constructies. Plots valt mijn oog op een andere duiker die fanatiek aan het fotograferen is. Het moet iets kleins zijn want hij zit bijna met zijn/haar(?) hoofd in het tentje. Ik wacht rustig af tot de “picture frenzy” over is en ga eens een kijkje nemen. Ja hoor, ik dacht het al, een zeepaardje (Hippocampus hippocampus). Snel de macrovoorzetlens er op en wat opnamen maken. Ondanks mijn videolamp blijft het beest rustig zitten en dat gebeurt lang niet altijd. Ik ben tevreden en ga op zoek naar de uitgang.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief