Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Geheim houden lukt toch niet!

Als er iets bijzonder gezien wordt op een duikplaats, slaat soms de waanzin toe. Daarom gaan inmiddels veel duikers voorzichtig om met nieuwe waarnemingen, om het betreffende diertje te beschermen. Maar de geruchtenmachine is al op volle gang….


Datum:  3 september 2016
Duiklocatie: Tholen

duikreport-call-to-action-350x85

liavdlaanzeepaardjebds-40509
Al weken gonst het van de geruchten dat er een zeepaardje is gezien aan de Bergsediepsluis. Met de kenners van de Bergsediep is onderling een soort van afgesproken om het niet in de sociale of andere media te brengen of luidkeels over de parking te roepen. Dit om Zeelandbrug praktijken/ gekkenhuis te voorkomen. Dat lukt een tijdje, maar toch komt dan de een na andere foto en filmpje te voorschijn. Vandaar dan ook maar dit duikreport.
Tijdens een avondduik komt mijn buddy Marco er 1tje tegen en dat is helemaal fantastisch. Op de zaterdag wil hij nog eens proberen hem te vinden en vraagt hij of ik tijd heb. Daar maak ik tijd voor. Op zaterdag duik ik niet zo vaak i.v.m. andere bezigheden. Dus afgesproken om 8:00 aan de dijk te zijn. Er stonden al 10 auto’s en dat zo vroeg al.

liavdlaanbuddymet zeepaardjebds-40509

We maken ons gereed en gaan direct naar de plek waar hij was gezien. Nou hij zat er nog. Mooi! Om beurten maken we foto’s en Marco filmt. Na een tijdje vinden we het wel goed zo en later het beestje met rust. We draaien om en ondiep duiken we terug richting de trap. Onderweg komen we nog jonge sepiaatjes tegen en veel zeenaalden. De maandag erop ga ik nogmaals en dan is hij even afwezig. Volgende keer beter.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *