Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Het was een mooi duikjaar (2)

Duikreporter Lia vat haar duikjaar samen. Dit is het tweede deel van een jaar vol mooie duiken! 

Eerste deel gemist? Klik hier!

In de loop van Mei word en al meer sepias gezien maar het loopt nog niet echt storm. Inmiddels is het Juni en soms is het zicht best wel slecht. Dan valt er niet zoveel te vinden en op zo’n duik vond ik onverwacht een mooi donker zeepaardje. Wow, die had ik nu al helemaal niet verwacht. In Juli komen er meer sepias en er worden op andere plekken ook andere zeepaardjes gespot. Maar de meesten werden toch wel op ons huisrif gespot.

zeepaardje 2 13-06-22 bds-119508

We zijn inmiddels ook weer gestart met onze Zomeravondduikjes op donderdagvond of op een andere dag als het gunstig tij is om een getijdeduik te maken. Het is leuk om dan ook je mededuikers die weinig in Zeeland kunnen komen duiken de mooie dingen van de Oosterschelde te kunnen laten zien. Sepias, zeedahlia, zeepaardjes, steenslijmvisjes, verschillende soorten slakjes. Noem maar op. Het is Augustus en de watertemperatuur is soms 23 gr. dan kunnen we soms wel 2 uur onderwater liggen met de cam. Begin September duiken wel even niet want René zijn film over de Bergsediepsluis draait dan in de bioscoop in Vlissingen tijdens Film by the Sea. We maken er meteen maar een weekendje weg van. Later in de maand liggen we heel regelmatig weer onderwater om sepias en zeepaardjes te spotten.

zeedahlia 2 bds 10-22-119508

In Oktober duiken we vrolijk verder want het water is nog steeds een lekkere temperatuur. Soms vind ik op een duik 8 zeepaardjes in verschillende kleuren. Je praat dan met je mededuikers erover en die hebben dan toch weer wat andere gezien. In de loop van November gaat t dan toch kouder worden onderwater en het gaat naar de enkele cijfers. Het wordt ook steeds rustiger aan de waterkant.

GEEL 2 ZPAARD BDS 10-22-119508

In December wordt t helemaal friss en ik ga over op mij droge handschoenen. We besluiten om nog eens naar Dreischor-FKR te gaan en om half 10 is er niemand. We zijn verbaast. Na ons komt er nog 1 duiker bij en zo blijft t. Het zicht is geweldig. De rifballen zijn te overzien en ik besluit even naar de heuvel te gaan daar was ik nog niet geweest. Eens kijken wat daar te zien is. Met 5 minuten ben ik er, dat ik hier nog niet was geweest. Meestal blijf je toch ‘veilig’ in de buurt van de schuine wand en rifballen. Het was weer eens mooie duik met hier en daar ook nog wat brede ringsprietslakjes en gestippelde dieseltreinwormen.

noordzeekrab dreischor fkr 1 12-22-119508

De temperaturen onder en bovenwater zakken steeds verder en het wordt steeds guurder om eens te denken ik zal eens lekker gaan duiken. Nope not me, om met – temp. te gaan duiken.

Dus tot besluit, de beste wensen en op een mooi nieuwduikjaar in 2023

heremiet in blauw huisje bds 17-05-22-119508

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief