Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – En nu weer gewoon doen

Datum 20/6/2015
Locatie Zeeland: Anna-Jacoba polder
 

20150620_039__DSC3942Na een duik of 4-5 uitsluitend aan de sepia’s te hebben besteed wordt het nu toch weer eens tijd om de macrolens tevoorschijn te halen. Ik heb net mijn nieuwe Nikon 60mm binnen, dus ik popel om deze te testen.
Zoals wel vaker dit voorjaar is het een sombere en kille dag als ik bij Anna-Jacobapolder te water ga. Het is zaterdag en ik zie geen andere duikers. De wind staat ook precies op de dijk maar in het haventje is het rustig. Het is hier altijd wat lastig te water gaan en nadat ik mijn masker heb opgezet ben ik een vin kwijt. Deze drijft inmiddels meters verderop in het haventje dus in een soort halve schoolslag peddel ik die kant op. Dat ik hem überhaupt nog terugvind mag een wonder heten. Nu ik toch wat verder het haventje ben ingezwommen kijk ik hier eerst wat rond maar het zicht is belabberd dus ik zwem snel naar buiten waar het direct opklaart.20150620_048__DSC3951
Nu op jacht naar een leuk makro onderwerp. Eerst maar eens een anemoontje, een zakpijpje of iets anders dat niet te nel beweegt. Met deze lens kan ik over een veel grotere afstand scherp stellen dus ik zie al snel dat ik veel meer mogelijkheden heb. Aha, een baby snotolf en nu eens niet onder een wakame blad maar pront bovenop een korstzakpijp. weliswaar kan hij (zij?) niet stil zitten maar ik kan een paar leuke opnamen maken. Even verderop kom ik er weer één tegen en kan het niet laten ook deze met de camera te belagen.
20150620_068__DSC3977Alweer op de terugweg zwem ik een nieuwsgierige forse steurgarnaal tegen het lijf die ook nog graag even voor model wil spelen. Goed op kompas koersend om de haveningang te vinden en niet in het ondiepe deel van de kop van de dijk te belanden zwem ik terug. Daar stuit ik op een nieuw probleem. Het touw ligt op de kant want inmiddels is het water flink gezakt. Glibberend en glijdend kruip ik omhoog tot ik het touw te pakken heb. Tja, je moet soms wat over hebben voor je hobby. Volgende keer neem ik een extra loodblok mee om het touw in het water te houden.20150620_074__DSC3984

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief