Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Steven Stegeman – Curaçao 7: Nachtduik op Playa Lagun

Nachtduiken vindt hij altijd erg leuk. Je ziet in het donker weer andere dingen dan overdag. Dat is op Curaçao niet anders. Duikreporter Steven Stegeman filmde zijn nachtduik op  dit Caribische eiland.


Datum:   3 mei 2016
Duiklocatie: Curaçao, Playa Lagun

duikreport-call-to-action-350x85

Vanavond maken we een nachtduik vanaf Playa Lagun.
Mike en Barbara maken deze duik als onderdeel van hun Advanced Open Water opleiding. Ze hebben nog nooit in het donker gedoken en vinden het best spannend.
Over de ondiepe zandbodem in de baai duiken we langzaam naar het begin van het rif. Al snel treffen we een schorpioenvis en een kleine murene. Eenmaal aangekomen op het rif zien we de ene na de andere lionfish. Waar ik ze overdag tijdens een lionfish hunt specialty nauwelijks tegenkwam zien we er nu genoeg van verschillende maten. Het schijnt dat op de duikplaatsen waar veel gedoken en gejaagd wordt op lionfish ze overdag zich minder vaak laten zien. Het blijven prachtige dieren om te zien, maar ze horen hier niet thuis en zijn een plaag voor het rif. Daarover in een later filmpje meer….
Vanuit mijn ooghoek zie ik ineens beweging op een open stukje tussen de rotsen. Een grote krab! Het beest is niet onder de indruk en dreigt een paar keer met zijn grote scharen. We duiken terug langs de wanden van de rotsen langs de baai. Hier krijg ik nog een mooie grote tandbaars voor camera. Het einde van de duik komt in zicht als we weer over de zandbodem richting strand duiken. Onze duiklampen en mijn videolamp trekken gigantisch veel kleine visjes aan. Ik weet niet welke soort het is. De brede lichtstraal van mijn videolamp is gevuld met zwermen kleine visjes. Van alle kanten voel en hoor je ze tegen je masker en hoofd botsen.
De advanced cursisten zijn best onder de indruk.
In de zwerm visjes treffen we ook nog een mooie trompetvis. Hij of zij laat ons even zien dat achteruit zwemmen ook geen probleem is.
Het was weer een heerlijke duik!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief