Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Avonturen rond het Frans Kok rif

Locatie     Zeeland – Dreischor (Frans Kok rif)

Een vroege duik bij Dreischor. Een plan heeft Leendert niet – hij ziet wel wat hij tegenkomt.

Op een zondagochtend gaan duiken bij Dreischor met stralend weer is de Goden verzoeken tenminste als je niet bereid bent wat vroeger op te staan. Ik rijd rond 07:30 de parkeerplaats op en er staat 1 Belgisch camper. “u bent er vroeg bij” zegt de man van de camper. Dat zelfde kan van hen worden gezegd. Ze beweren in ieder geval dat ze hier niet hebben overnacht.

20150802_048__DSC4535Ik kleed me snel om en ga als eerste te water via de trap. Het zicht is uitstekend en ik kan de reefballs al zien liggen. Die zien er echter nogal afgeragt uit dus ik besluit het wat verderop te gaan zoeken. Ik zwem over de reefballs heen en zet mijn kompas op het Noorden. Ik zal wel zien wat ik tegenkom. Dat is in eerste instantie niet veel maar dan doemen toch een paar grote brokken op. Hier komen de meeste duikers kennelijk niet want ze zijn rijk begroeid. Anemonen, kolonies ruwe zakpijp met hier en daar een doorschijnende, krabbetjes en vooral veel mosselen. Door het goede zicht kan ik een paar mooie plaatjes schieten en met een wijde boog zwem ik eerst naar het westen en dan terug richting de kant.

20150802_045__DSC4532

Daar doemt een paal met een groot kruishout op. Waarschijnlijk zat hier ooit een bord op of zoiets? De betekenis van de constructie ontgaat mij anders maar belangrijk is dat niet want het object is prachtig begroeid. Hier moet ik nog eens terug met de groothoek (als ik het terug kan vinden natuurlijk). Voorlopig moet ik het met mijn macro lens doen. Ik probeer deze uit op de openstaande mosselen. Helaas kan ik niet al te lang blijven. De fles begint leeg te raken dus ik scharrel verder richting het ondiepe deel en voor dat ik het weet zit ik onder de steiger. Het loopt tegen half tien en de parkeerplaats is al meer dan half vol.

 

 

 

20150802_069__DSC4556

20150802_083__DSC4570

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief