Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Main slider - Snorkelen / Reizen / Snorkelen / Snorkelen op reis

Kroatië – Tips voor snorkelen

De Kroatische kust is ideaal voor snorkelaars. Wij hebben een paar tips voor je zodat je met optimaal plezier In Kroatië kunt snorkelen. 

Foto: gravxart/Shutterstock.

De onderwaterwereld toont zich in al zijn schoonheid vooral rondom de eilanden voor de kust. Ver van de grote scheepvaartroutes zijn de flora en fauna hier onaangetast.

De kustlijn is grotendeels rotsachtig en je zult dan ook veel onderwaterleven aantreffen op de met mosselen bezaaide klippen met hun vele hoeken en gaten.

Het zeewater is overal langs de Kroatische kust kristalhelder.

Tips

  • Wanneer je gaat snorkelen, kun je het beste de echte stranden mijden en juist iets verderop een plekje opzoeken om het water in te gaan. Hoe meer stenen en rotsen, des te interessanter de plek zal zijn om te snorkelen.
  • Snorkel liever niet alleen, maar ga met zijn tweeën. Dat vergroot de veiligheid, bijvoorbeeld wanneer je kramp krijgt.
  • Zorg dat je in het water goed zichtbaar bent. Je bent deels onder water en andere watersporters zullen je daardoor minder snel opmerken. Met een gekleurd T-shirt en een drijfmiddel o.i.d. zullen ze je eerder zien.
  • Houd er rekening mee dat je in het water veel sneller verbrandt. Goede bescherming tegen de zon is een must.
  • Raak onder water niets aan. Vissen en koralen kunnen bij jou voor huidirritatie zorgen, maar belangrijker nog, wanneer jij de dieren aanraakt, bewust of onbewust, is dat schadelijk voor hen.
https://www.mares.com/nl_NL/regulator-atlas-62x

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief