Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Karel Mestdagh – Parende octopussen

Locatie Bali

Bij Tulamben stuit Duikrerporter Karel op parende octopussen.

Tijdens een nachtduik op Suci’s Reef in Tulamben (Bali) botste ik op deze kleine octopus. Hij leek me te jagen en het leek hem totaal niet te deren dat ik met mijn videolamp en camera zowat bovenop hem lag… Achteraf begreep ik waarom dit kleine beestje zich weinig of niets aantrok van mijn aanwezigheid. Het was namelijk geen jachtpartij, maar een zoektocht naar een geschikte paringspartner. Elk holletje in het zand werd met zijn tentakels gecheckt op geschikt leven en uiteidelijk verdween het beestje onder het zand om er met een andere octopus weer uit te komen. Ik werd zowaar getrakteerd op een heel indrukwekkend paringsritueel. Het leek me trouwens allemaal nogal gewelddadig. Na enkele tientallen seconden lieten beide dieren elkaar weer los en ging Romeo er als een haas vandoor. Alles werd gefilmd met mijn Samsung S4 met Watershot housing en wide angle lens en de duikdiepte was ongeveer 25m.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief