Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Twee duikjes

Datum 4 mei 2013
Locatie Zeelandbrug

Een zaterdag naar Zeeland. Voor Carla is het net een mini-vakantie. Duik met haar mee.

Helaas is door te drukke werkzaamheden de doordeweekse duik er bij mij bij ingeschoten. Ik baal daar echt van, juist als ik het zo druk heb is het zo’n welkome ontspanning om even onder water te gaan ergens gedurende de week. Maar als ik geen rust heb heeft het geen nut, dan is het eigenlijk ook niet goed. Ik moet me natuurlijk wel genoeg kunnen concentreren om veilig te duiken en dat was nu duidelijk niet het geval.

Maar gelukkig staat voor zaterdagmorgen ook een afspraak. Mede door alle verhalen van iedereen op fb en allerlei andere social media, maar ook omdat het één van onze favoriete stekken is, gaan we naar de Zeelandbrug. Beetje vroeg, zodat we voor de meute het water in kunnen. We zijn maar met z’n drietjes, weer genoeg afmeldingen van ons vaste groepje. Maar dat mag de pret niet drukken.

130504-dib-2

We kunnen inderdaad nog lekker bij de brug parkeren, altijd fijn, vind ik. En zeker met de ruilauto die ik momenteel heb, een mini. Al genoeg moeite om mijn duikspullen er allemaal in te krijgen, maar mijn vaste ritueel om mijn dubbelset achterin de auto rechtop te zetten en dan aan te doen, kan al helemaal niet. Dus de verhogingen onder de brug zijn een uitkomst nu. We kleden ons meteen om en gaan de trap omhoog. Maar daar zien we dat het nog als een gek stroomt. Eerst nog maar even wachten op het bankje dan. Na een minuut of 5 zien we het al minder worden en we besluiten te water te gaan.

130504-dib-1

Het zicht is echt niet om over naar huis te schrijven, je kunt echt de vlokken van de algenbloei langs zien komen. We willen met z’n drietjes duiken, maar binnen no time zijn we Joost al kwijt. De afspraak om naar de pijler te gaan houden we aan, maar we vinden al snel leuke dingen, dus het duurt even voordat Lilian en ik bij de pijler zijn. En daar vinden we Joost weer.

Het barst van de slakken, helemaal geweldig. Slanke waaierslakken, vlokslakken, zilverblauwe knotsslakken, tergipes-tergipes en mijn allereerste gorgelpijpknotsslak!! En het wemelt overal van de eipakketjes. Wat een genot om je daartussen te mogen bewegen en alles te bekijken. Ik zie 2 zeedonderpadden, duidelijk nog jonkies en er komen steeds meer visjes tevoorschijn. Het begint echt lente te worden in de Oosterschelde. Veel galathea kreeftjes ook trouwens.

Echt een zalige duik van weer meer dan 70 minuten. We raken Joost onderweg weer kwijt, maar we zijn al onderweg naar de trap. We zien hem zo wel bij de auto. Met dit zicht is het ook bijna onmogelijk om bij elkaar te blijven, ik vind het al een wonder dat ik Lilian niet kwijtgeraakt ben. We zijn alletwee altijd zo aan het speuren, dat we bijna geen oog hebben voor elkaar.

130504-dib-5

Na de duik gaan Joost en Lilian terug naar Brabant en ik blijf in Zeeland om nog een duik met mijn zus en zwager te kunnen maken. Maar doordat mijn zwager zich niet lekker voelde zijn ze niet naar Zeeland gekomen. Tja, wat dan?? Ik besluit terug naar de brug te gaan. Daar zijn zoveel bekenden, komt vast goed met een tweede duik. En inderdaad. Na eerst lekker nog wat kletsen ga ik met 3 mannen het water in. Het zicht is zo mogelijk nog slechter dan tijdens de eerste duik. We starten optimistisch met elkaar, maar al snel ben ik iedereen kwijt. Na een tijdje achter een paar vinnen aan gezwommen te hebben zie ik wat leuks en maak een paar foto’s. En weg vinnen.

130504-dib-4

Dan maar in mijn uppie verder. Lekker de stenen afsnuffelen naar slakjes of andere leuke dingen. De tubularia staat er prachtig bij. Ik maak wat leuke foto’s, totdat mijn camera vastloopt. Is mijn oude camera, niet de gewonnen camera. Had ik die maar mee moeten nemen! Maar mijn oude ding doet niets meer, kan hem niet uitzetten ook. Dat is het teken om de dijk dan maar weer op te zoeken. Als ik uit het water kom bij de oude instap, zie ik bij de trap 2 buddies het water uit komen. We zijn het er over eens dat het zicht echt superslecht was, maar genieten na de duik nog wel van een stuk gezelligheid! Heerlijk koffie drinken in het zonnetje. Vakantiedagje, zeg ik.

130504-dib-3

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief