Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jurjen Balkema – Duiken bij Lembeh

Met een wensenlijst(je) duikt Duikreporter Jurjen onder in Lembeh Strait. Slaagt hij erin om alles af te strepen? Kijk mee!

De laatste week brengen we door op Lembeh. We hebben, met name van de macrofanaten in de duikwereld, al zoveel opwindende verhalen gehoord en beelden gezien en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. De variëteit aan ‘vreemde’ onderwaterwezens die hier leven, doet onze harten sneller kloppen en we hebben (voor de gein) een A4tje gemaakt met al onze wensen, want dat waren er nogal wat.
Ik maakte hier 15 duiken in die week en “helaas” is niet alles van ons wensenlijstje gelukt, maar dat geeft wellicht een reden om nog eens terug te komen. Wat een speciale duikstekken heb je hier. Uiteraard moet je met pijn in het hart de afvaltroep onderwater proberen te negeren, want dat zorgt er dus ook voor dat daar diverse dieren zich schuilhouden.

De hoeveelheid en variatie aan naaktslakken die je hier aantreft is onvoorstelbaar, maar we werden denk ik nog het meest gelukkig van onze encounters met de diverse soorten frogvissen en pigmeezeepaardjes. Vanzelfsprekend doet dat niets af aan de bijzondere ontmoetingen met grote zeepaarden, de coconutoctopus, de mimicoctopus en de mooi van lelijkheid dragonettes.

Ondanks dat je soms verrast wordt door stevige stroming en op een van onze duiken door een aardbeving (heel bijzonder zeg maar als je onder water zit), is het scharrelen over het zand en zoeken naar de speciale dieren zo gaaf. En het viel ons meer dan mee, dat naast het zand er eigenlijk ook hele mooie koraalformaties en wanden zijn tegen de kant aan, dus voor elk wat wils.

Bizar wat een bijzonder leven hier. En hoewel Monique het na die week wel “gezien” had, had ik er nog wel 3 weken willen blijven.

De video van de duiken bij Lembeh Strait is veruit het langste en misschien wel te lang, maar wat een bijzonder leven, zoveel om vast te leggen.

Het mooie avontuur naar Noord-Sulawesi zit er weer op. Zeker een plek om naar terug te komen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief