Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Zeepokken op een alikruik

Locatie   Annajacoba polder

Genieten van veel moois waar je met het zelfde gemak ook maar zo over heen kunt zwemmen. John Landa kan er nog steeds van genieten en deelt het met je!

We gaan eens kijken aan Annajacoba polder want hier zou ook een bepaalde vis gespot zijn die ik nog wel eens een keer zou willen zien en fotograferen.

Er zijn nog 2 andere duikers aanwezig en er staan helaas een paar vissers op een van de pieren, niet omdat ik een hekel aan vissers heb maar we willen om de pier heen zwemmen en dan zwem ik in hun viswater dus besluiten we gewoon niet naar de haven te gaan.

We kleden ons om tuigen de spullen op en gaan te water bij de steiger, ik ga voorzichtig naar beneden en als ik tot mijn knieën in het water sta en nog een stap wil doen val ik om en plons het water in, gelukkig geen schade.

We gaan onder en het zicht is redelijk we gaan eerst naar rechts en dan gaan we de diepte in.

Er is genoeg te zien zoals verschillende soorten krabben, kreeften garnalen grondels enz enz maar het is allemaal het zelfde ik laat mijn camera dan ook de hele tijd uit.

3-P8101765

Als er dan net een grondeltje leuk voor zit maak ik dan toch maar een foto want ik heb de camera niet voor niks bij.

 

 

 

5-P8101775_bewerktGelukkig blijft hij netjes liggen voor de foto na wat foto’s gaan we weer verder maar veel spannender word het allemaal niet, ik zet de voorzet lens er nog eens op om foto’s te maken van de eitjes die in de lege oester zitten maar de eitjes zijn nog zo klein dat ik alleen nog maar 2 zwarte stipjes zie.

 

 

9-P8101781Ik zie een zeester een oester omarmen en als je goed kijkt zie je al die kleine zuignapjes zich vast hechten op de buitenkant van de oester, bijna altijd verliest de oester deze strijd.

 

 

 

We gaan weer verder en komen het ander buddy paar nog tegen onderwater na een oké teken gaan we weer verder en na een tijdje draaien we om en het word allemaal niet spannender. We komen in het ondiepe en ik zie wat aliekruiken waarvan het huis helemaal bedekt is met zeepokken of eigenlijk hele kleine zeepokjes, je ziet zijn oogjes en zijn voelsprietjes net nog onder zijn huisje komen.

6-P8101800_bewerkt

Dit zijn toch wel de dingen die ik mooi vind om naar te kijken gewoon hele simpele dingen waar iedereen aan voorbij zwemt maar die toch heel mooi zijn.

Als we ondiep naar de steiger zwemmen kom ik nog wat kompaskwallen tegen die ik gelukkig weer net op tijd kan ontwijken, we komen boven bij de steiger en als Lia uit het water klimt gaat ze nog onderuit op de dijk omdat deze zo glad is gelukkig heeft ze niks opgelopen of schade ondervonden van deze slippartij.

Na de duik nog even lekker kletsen met het andere buddypaar onder het genot van een bakkie koffie en een koek, Lia bedankt voor de duik.

Duik 745. Maandag 10-08-2015. Annajacoba polder, Nederland.

Ik ben ongeveer 77 minuten onderwater geweest, ik ben rond 09:45 te water gegaan, de watertemperatuur was 20 graden, het zicht was redelijk, ik ben max. 12 meter diep geweest.

8-P8101778

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief