Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Een wrakje in het haventje

Locatie AJP voormalige haven

 

Duikreporter John gaat een tweede duik maken, nu samen met zijn vaste buddy Lia. Bestemming: de hangculturen.

De eerste duik zit er op en Lia stond al aan de kant op mij te wachten ik stond precies om 9 uur volgens afspraak bij de auto.

We doen deze keer maar eens op ons gemak, we maken een praatje en drinken een bakje koffie, we willen in de haven duiken maar het water is nog vrij laag en via het touw er in gaan gaat niet zo lekker en via de aanleg steiger erin en dan via buitenkant de haven in gaat wel als het laag water word maar dan moet je weer tegen de stroom in terug naar de aanleg steiger en dat willen we niet maar we blijven zolang koffie leuten dat het bijna hoog water is dus besluiten we toch maar via de aanlegsteiger het water in te gaan.

Spullen optuigen en omkleden en dan het water in, we gaan via de aanlegsteiger het water in en zwemmen via de oppervlakte naar buiten omdat het fietspontje vandaag vaart, waar wij zwemmen kan geen boot komen maar zekerheid voor alles.

03-_7144748

We zijn nu voor de oude haveningang en gaan onder we gaan eerst nog even kijken naar sepia stokken die daar zijn gezet, in eerste instantie dacht ik dat er eitjes aan zaten maar het bleek alleen maar wier te zijn.

Als we alle stokken hebben gecontroleerd gaan we de haven in tussen de hangculturen, de lange touwen die dwars over de bodem naar hangculturen hangen zijn mooi begroeid met van allerlei onderwaterleven schitterend om te zien helaas is het water mistig een goede groothoek foto maken is niet te doen het licht word in het mistige water word zo verspreid dat je bijvoorbeeld de zon niet ziet terwijl hij toch hard schijnt erg jammer.

04-_7144754

We zwemmen op ons gemak tussen de hangculturen en ik zie een harder tussen de hangculturen zwemmen, hij zigzagt tussen de strengen door alsof hij een slalom parkoers aflegt en net als hij bij mij is schiet hij er vandoor.

Er zwemmen opvallend veel kleine visjes tussen de hangculturen overal waar je kijkt zie je wel een school van die kleine visje zwemmen ze blijven mooi tussen de strengen van de hangculturen zwemmen lekker beschermd tegen de boze buitenwereld.

09-_7144781

Ik probeer wat foto’s te maken van Lia tussen de hangculturen maar ze mislukken allemaal de flitser kan ik op vol zetten maar het licht bereikt Lia niet dus blijven de foto’s groenig dus probeer ik maar wat foto’s van dichtbij te maken, ik zie een krab met een kwal in zijn scharen en een kompaskwal die op de bodem ligt maar 1 tentakel hangt in een hol en ik zie die tentakel dat hol ingetrokken worden, ik weet niet wat er in zit maar ik vond het wel apart.

Als we aankomen aan waar vroeger de pont aanlegde gaan we iets naar rechts en gaan we weer terug richting de haveningang en ineens komen we een klein wrakje tegen, ik heb hier al wat duikjes gemaakt maar ik heb dit wrakje eigenlijk nog nooit gezien, het is volgens mij een bijboot van de mosselvisserij want ik zie dat er in het midden nog wel een soort hijs installatie staat, best wel bijzonder maar ik kom nog wel een keer terug als het zicht heel goed is want ik wil dat toch wat nader inspecteren.

10-_7144783

We gaan weer richting de haveningang en ik kom de harder nog een paar keer tegen maar foto’s maken lukt gewoon niet dus kijk ik maar wat ik tegen kom en geniet ervan.

We zwemmen de haveningang uit en gaan rond de dijk en zwemmen onder de aanlegsteiger door en gaan eruit.

We lopen terug naar de auto ruimen de spullen op en drinken nog een bakje koffie, qua fotografie was het geen topduik maar dat weet je nooit van te voren maar qua leuke dingen zien was het wel geslaagd, Lia bedankt voor de duik.

Ik ben 66 minuten onderwater geweest, ik ben rond 11:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 20 graden, het zicht was goed, ik ben max 5,5 meter diep geweest.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief