Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit- Eindelijk naar de Zeelandbrug

De brug is al weer beschikbaar voor duikers sinds december 2015 maar hij was er nog niet geweest.
Om niet meer te achterhalen redenen kwam het er gewoon niet van, maar nu duikt duikreporter Leendert Smit weer bij de Zeelandbrug!


Datum:   22 april 2016
Duiklocatie:  Zeelandbrug

duikreport-call-to-action-350x85

Het is vrijdag, er staat een matig noorden windje, het is droog en het is rond 10:30 laag water. Wat wil je nog meer? Ik moet me eerst nog even door het verkeer op de ring va Rotterdam worstelen maar daarna rijdt ik vlotjes naar de brug.

20160422_031__DSC5973-35242

De vulcontainer staat open en er zijn werklui bezig. Bij de westelijke trap wordt ook gewerkt maar de trap bij de brug is vrij. Puik stukje werk zo te zien. De Oosterschelde ziet er ook nog eens redelijk helder uit dus nog geen algenbloei van betekenis. Even later snorkel ik naar de oostelijke pijler en laat me zakken. Ook onder water ziet het zicht er op zich goed uit maar er zweven grote bruingroene vlokken rond. Zou dit het begin van die bloei zijn?

Ik maak een paar achtjes rond de pijlers en kom van alles tegen. harlekijn slakjes (gek genoeg alleen ten westen van de pijlers op de steenbrokken), Galathea kreeftjes, kokerwormen, heel veel Tubularia en tenslotte 2 grote vlokslakken en een millennium slak. Fotografisch gezien geniet ik van de pijp licht veroorzaakt door een investering in een nieuwe flitser accu. Tjeetje, dat scheelt! De eerste opnames zijn allemaal zwaar overbelicht en pas op halve kracht lukt het wat beter.
Verder is het nog wel steeds wennen aan het droogpak in combinatie met mijn nieuwe wing. Ik denk nu weer te veel lood bij me te hebben. De stalen plaat in de wing weegt natuurlijk ook lekker door. Na ongeveer 70 minuten besluit ik terug te gaan. Nu zijn 2 mannen bezig bij mijn trap en ik wordt gewaarschuwd niet de trapleuning aan te raken want ze hebben net(?) beton gestort. Gelukkig helpen de mannen mij het water uit. Ik complimenteer ze met de mooie trap.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief