Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Op slakkenjacht bij Cabilao

Plan je duik, duik je plan. Maar het onderwaterleven laat zich niet zo makkelijk plannen voor duikreporter Sandra Boerlage bij Cabilao op de Filipijnen.


Datum: 9 februari 2018
Duiklocatie: Cabilao, Filipijnen

duikreport-call-to-action-350x85

Nou daar gaan we weer, maak een plan en duik deze zover dat mogelijk is natuurlijk. Ik kan wel van alles in mijn hoofd hebben wat ik aan klein spul wil zien maar het moet er ook maar wezen.
We hadden voor deze dag een andere gids, Junjun en met z’n 3en volgden we hem. Junjun liet eerst Hein de dingen zien, waarna wij uitgebreid de tijd hadden om een foto te maken van alles wat we zagen. Mijn missie slakken kon ik deze duik wel op mijn buik schrijven. Ondanks dat ik vertelde dat ik deze graag wou zien lukte het Junjun niet om hier veel van te vinden, hij bleek een echte krabbetjes gids. Ook liet hij verschillende schorpioenvissen zien. De een nog mooier dan de ander.


Ja dan kun je zeggen duik je plan, maar als je niks in de hele duik tegenkomt ga je je plan toch een beetje wijzigen. Maar wijzigen op een hele relaxte schildpad, tonijn en een mega barracuda dat gaat hem ook niet worden met je macrolens.
We bleven deze duik lang op diepte om evengoed nog een slakje te signaleren en het heeft vruchten gebaard op 27m vonden we een slak die ik nog nooit gezien had. Als je gezegd had dat het een spons was had ik het ook geloofd. Maar het was serieus een slak, aangezien ik na lang kijkwerk zijn rhinoforen zag zitten. Dus missie van 1 slak zien geslaagd en dan maar op naar de oppervlakte om voor de 2de duik een plan te bedenken.

De 2de duik was op het huisrif hadden we Junjun helemaal voor ons alleen en aangezien hij een kei in krabbetjes en garnaaltjes zoeken is heb ik daar deze duik flink gebruik van gemaakt. Ik moet zeggen mijn complimenten voor Junjun, wat heeft hij een geduld gehad om te assisteren met het macroleven wat ik op de foto probeerde te krijgen.

Het leukste was om samen bezig te zijn om een veerster garnaal prachtig op plaat te krijgen. Elke keer als ik dichtbij kwam sprong dat stomme beest op m’n camera.
Hij vond kleine krabbetjes, Candy crab, zweepkoraalkrab, veerstergarnaal en krab, uit een blauw zakpijpje een mini garnaaltje.

Bart vermaakte zich ondertussen met zijn nieuwe Go pro,waar hij allerlei filmpjes mee aan het maken was. Deze duik vloog om qua tijd en ik was me dan ook al weer aan het verheugen op de volgende duik.

Deze duik was wederom een nachtduik en ditmaal op de locatie Lighthouse. Hierbij vertelde Junjun dat hij ons eerst een gele froghfish ging laten zien die zichrond de 14m bevond op een kelp. Na aardig wat kelpen bekeken te hebben, liet de froghfish zich eindelijk zien. Tja en dan is er het volgend probleem. Het is donker, je hebt je macrolens erop zitten en die froghfish is echt mega. Ja, wat doen je dan??? Nou op hoop van zegen een gedeelte van zijn kop erop zien te krijgen, het plaatje in mijn hoofd zal er in ieder geval zijn. Na de froghfish waren er de nodige erg bewegelijke krabbetjes, een aantal murenes, een grote steen vis en tot slot als perfecte afsluiting voor de duik een prachtig oranje garnaaltje op een zeekomkommer. Ook deze duikdag hebben we weer met een blij gezicht en veel herinneringen afgesloten.

4 reacties

 1. Leuke tekst en mooie foto’s.

  REAGEREN
 2. Mooie foto’s hoor

  REAGEREN
 3. Nice pics Sandra!

  REAGEREN
 4. Dank jullie wel is echt genieten om daar foto’s te maken.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief