Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Eduard Bello – Het zeepaardje van de Zeelandbrug

Hij gaat op zoek naar een heel ander beestje, maar tegen het einde van zijn duik doet Eduard Bello plots een hele leuke ontdekking. Het zeepaardje van de Zeelandbrug.

IMG_20190922_144938_047-86736

Op zoek naar het mosdierslakje. De afgelopen weken werden er vele foto’s gepost van het mosdierslakje. Ook ik werd er door aangetrokken en zo ook mijn buddy. De weken ervoor had ik reeds 2 duiken gemaakt, maar ondanks dat het zoeken goed verloopt, wel harlekijnslakjes, de bruine plooislak, had ik wederom niet het mosdierslakje gespot. Maar nu met een ervaren slakkenbuddy op pad…. Een paar bekende duikers hadden aangegeven dat ze er zitten dus…. Na een half uur werd ik toch nerveus… Niks…. Na een uur nog steeds niets. Het zou toch niet waar zijn… Onderweg kwamen we wel veel jonge zwemkrabjes tegen, altijd leuk. Ook na navragen een prachtige rots grondel. Bijna anderhalf later zag ik het zeepaardje zitten, wat een mooi moment. Het mosdierslakje even vergeten en tijd besteed om hier wat foto’s van te maken. Blijft altijd lastig wanneer deze op de bodem tussen de stokken ligt. Na enige tijd keken we elkaar aan en was het goed zo. Na ruim anderhalf uur weer terug bij de  trap. Missie mislukt, maar een heerlijke toch mooie duik gehad met een bonus op het eind..  Zo, wellicht een vierde duik voor het verdwenen slakje….

IMG_20190922_145220_450-86736

FB_IMG_1569185729458-86736

IMG_20190922_145132_940-86736

Dit bericht delen

Avatar
Eduard Bello

Ik duik nu een aantal jaren en wordt er alleen maar enthousiaster door. Het mooiste is dat door regelmatig te duiken ik steeds meer tijd kan nemen en nu pas leer goed rond te kijken. Vooral tijd nemen is een vereiste, maar dat valt af en toe nog niet mee. Vind het bijzonder fascinerend wat ik telkens weer in onze wateren tref. Hoop nog veel moois te zien en vast te kunnen leggen. Af en toe met een wedstrijd meedoen verhoogt mijn plezier en daarbij behorende feedback is geweldig. Ik hoor dan ook steeds: Veel oefenen en probeer je aan de 10 regels te houden..... Hoop dit nog lang te kunnen doen met enthousiaste duikers om mij heen. Duik nu met een Olympus PEN 7 met een INON 2000 en Z240.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *