Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Een erg mooie duik

Datum 24-07-2013
Locatie Dreischor reefballs.

Duikreporter John duikt onder in de Grevelingen en experimenteert met de snoot.

Bart moet een aardig eindje rijden om in Zeeland te gaan duiken dus doen we nog een duik we zouden naar de Kerkweg gaan en als we daar aan komen is het vrij druk en de wind staat er van de zijkant op we hadden maar een woord nodig om te beslissen dat we door zouden gaan naar Dreischor en dat was een juiste beslissing.

Als we op de parkeerplaats van Dreischor aankomen is het vrij rustig er staan misschien 5 auto’s en we hebben aflandige wind, perfect voor een mooie duik.
_7240195
Ik ga deze duik een beetje experimenteren met de snoot om mooie foto’s te maken met speciale belichting.

We gaan te water en het is schitterend, goed zicht en de zon schijnt in het water en de eerste meters onderwater zijn erg mooi de kleuren spatten er van af rood, groen, oranje, paars noem het maar op.

We gaan eerst even bij de reefballs kijken en gelijk bij de eerste reefball zie ik een steurgarnaal die er prachtig voor zit ik fotografeer met de snoot zodat het licht van de flitser gebundeld is het gat van de bundel is 12 mm en ik moet de snoot op de mm. nauwkeurig positioneren en dat is drama na tien foto’s zie ik eindelijk ergens een lichtvlekje op de foto dus ik haal de snoot er even af maar ik bedenk me en ga het toch weer proberen en ik doe dit op een klein anemoontje, ik flits exact van boven af en het lijkt of de anemoon lichtgevend is met lichtgevende tentakels dit is wat ik even nodig had om toch door te gaan met die snoots.
_7240230
Het leuke van de duik dat er een thermocline net boven de reefbaals hingje kon het een beetje zien maar des te beter voelen, onder bij de reefballs voelde het koel aan en er boven was het gewoon warm, heerlijk.

Ik kijk in een reefball waar een kreeft in zit en in de opening van de reefball zwemmen roodbuik aasgarnaaltjes ik heb altijd gedacht dat dit de larven van de kreeft waren maar dat is helemaal niet zo ze zijn wel opvallend veel te zien in de holen van de kreeft.

Ik ga helemaal los met de snoots op de flitser en ik krijg schitterende effecten maar het is verdomd moeilijk ik moet soms 10 foto’s maken om de lichtbundel in de goede positie te krijgen maar als hij goed is krijg je erg mooie effecten.

_7240272

Ik maak ook foto’s van kleine zakpijpjes en zeecypres en omdat je ze nu anders belicht springen ze er veel beter uit.

Na de reefballs gaan we onderaan de dijk een beetje kijken en ik zie een prachtige steurgarnaal en ik zie dat de buik heel dik is en hij beweegt ik maak foto’s en als ik thuis op de computer de foto bekijk zie ik de eitjes of larfjes in de buik van de garnaal zitten, wow prachtig.
_7240290
Dit is een schitterende duik al die garnaaltjes de schitterende kleuren in het ondiepere gedeelte ik ben geen fan van de Grevelingen maar hier ben ik wel enthousiast over dit is schitterend en we zijn niet eens 10 meter van de steiger vandaan geweest, je hoeft dus geen meters te maken om mooie dingen te zien onderwater.

Bart bedankt voor de twee duiken het was reuze gezellig en ik denk dat we een paar mooie duiken hebben gemaakt, tot de volgende keer.

Ik ben 71 minuten onderwater geweest, ik ben rond 14:30 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 21 graden, het zicht was erg matig, ik ben maximaal 8,3 meter diep geweest.

_7240332

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief