Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Veeeel kwallen!

Datum 29-04-2014
Locatie Bergse diepsluis
 

Vandaag afgesproken Daniel, we hebben samen een tijdje geleden met zijn maat sepia stokken aan de Bergse diepsluis gezet vandaag gaan we samen kijken of we er een paar kunnen spotten.
We hebben lekker vroeg afgesproken dus we staan met zijn tweeën op de parkeerplaats van de Bergse diepsluis we maken een praatje en we tuigen de spullen op en kleden ons om en gaan daarna gelijk de dijk over richting het water.
We gaan de eerste duik naar “de perfecte plek” maar eerst langs de dahlia bij de trap en als we daar aankomen ligt of staat hij er weer mooi bij, als ik wat beter kijk zie ik dat de dahlia een kreukel (alikruik) uit spuugt een heel raar zicht eigenlijk, na wat foto’s gaan we naar de perfecte plek.
We zwemmen echt op ons gemak en ik zie onderweg allemaal hele mooie dingen om te fotograferen, zoals de vele grondels maar met de groothoek lens erop gaat dat echt niet om die een beetje beeldvullend op de foto te krijgen dus ik laat de grondels voor wat ze zijn.
Na een tijdje komen we bijna aan waar we de sepia stokken hebben gezet en op gegeven moment zwemmen we tussen honderden oorkwallen, schitterend soms zie je alleen maar oorkwallen ik probeer Daniel op de foto te zetten tussen al die kwallen maar dat valt nog niet mee elke keer drijft er zo’n oorkwal voor de camera en deze wil dan niet scherpstellen maar ik heb genoten als die grote witte oorkwallen in dat groene water dat was weer een tijdje geleden dat ik dit gezien had.
Daniel geeft aan dat hij een rondje langs de stokken gaat en dat ga ik ook doen maar ik ben nog steeds aan het genieten van al die oorkwallen dat ik eigenlijk een beetje rond.
Ik zie Daniel voor me zwemmen en hij heeft zwarte vinnen met licht grijze accenten hij zwemt de wolk met oorkwallen in en ik zwem achter hem aan en ineens is hij verdwenen, ik zwem nog even door maar hij is echt verdwenen, Daniel had van te voren aangeven dat hij bij de sepia stokken zou blijven dus doe ik dat ook maar.
Ik zoek naar sepia’s en ik zie wel dat er meer eitjes zijn afgezet sinds zondag maar er is geen sepia te bekennen wel vind ik een gewone strandkrab die tussen 2 bamboe stokken hangt ik maak uit diverse posities foto’s en volgens mij is dat redelijk gelukt.
Na een tijdje zie ik ineens Daniel weer opduiken en we besluiten weer richting de trap te gaan, onderweg komen we nog wat oude stokken tegen waar toch nog sepia eitjes op zijn afgezet ik kijk nog wat rond maar de sepia’s laten zicht niet zien deze duik.
We zwemmen op ons gemak en komen op een gegeven moment bij het platform uit en ik zie de eerste steenbolk van het jaar onder het platform zwemmen helaas krijg ik hem niet op de foto hij vlucht helemaal onder het platform en laat zich niet meer zien.
We hebben weer genoeg gezien en gaan eruit we lopen terug naar de auto en er zijn inmiddels al wat meer duikers gearriveerd, we drinken eerst een bak koffie en besluiten toch nog een 2e duik te maken aan de Bergse diepsluis.
Duik 653, dinsdag 29-04-2014, Bergse diepsluis, Nederland.
Ik ben 76 minuten onderwater geweest, ik ben rond 07:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 14 graden, het zicht was matig tot redelijk, ik ben max 9,6 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief