Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Materiaal

Scuba Support voor elke duiker

Afgelopen weekend opende Scuba Support officieel haar nieuwe vestiging in Loosdrecht. Maar wie en wat is Scuba Support?

We praten met Eddy van Vliet, de oprichter en eigenaar van Scuba Support en zelf ook een enthousiast technisch en grotduiker. En dat laatste is precies waarmee het ooit is begonnen. «Na samen met twee buddy’s een opleiding grotduiken te hebben gedaan werden we benaderd door de EKPP, een Europees grotduikteam, met de vraag of wij wilden helpen bij het exploreren van grotten in Frankrijk.» Uiteraard wilde Eddy dat. Tijdens deze expedities  moest er nog wel eens apparatuur aangepast worden. Dat was hem op het lijf geschreven.

Bij Scuba Support kun je namelijk niet alleen terecht voor de bekende merken, Eddy denkt ook graag met je mee. Voor elk probleem is een oplossing te vinden en daarin ligt zijn kracht. «Soms is het een kwestie van een paar simpele aanpassingen, al moet ik soms toch echt het wiel opnieuw uitvinden.» Iets wat hij het liefst samen met de klant doet.
Voorbeelden van custom duikapparatuur? Dat varieert van springstraps en plasventielen tot flitsarmsystemen, complete duiklampen (Dive Elements) en steunen om een camera op een onderwaterscooter te bevestigen. Recentelijk werd in opdracht van de Amsterdamse politie een lampsysteem voor op de wapenschilden ontwikkeld. Ook buiten de duikwereld is Scuba Support dus actief.

Technisch en recreatief
Het mag dan misschien allemaal nogal technisch aandoen, maar Scuba Support is er niet alleen voor de technische duiker. Ook voor recreatieve duikers staan de deuren wagenwijd open.  Het bedrijf levert vanuit de nieuwe showroom duikmaterialen van vele bekende merken voor zowel de beginnende als de gevorderde duiker. En ook snorkelaars kunnen bij Scuba Support terecht.

Scuba Support verricht onderhoud en reparaties aan nagenoeg alle duikapparatuur. «We repareren droogpakken maar kunnen deze ook aanpassen indien nodig. Verder doen we visuele inspecties en keuringen van duikflessen, repareren we lampen en ademautomaten en maken we duikapparatuur zuurstofschoon. En waar nodig doen we net dat stapje extra om het de duiker nog gemakkelijker te maken.»

Handig zijn de workshops die Scuba Support organiseert. Niemand wil immers een duik annuleren omdat de apparatuur het begeeft. Eddy leert je hoe je op de duiklocatie zelf kleine problemen aan je droogpak of ademautomaat verhelpt. Voor de technische duikers geeft hij de opleiding NAUI Mixed Gas Blender and Oxygen Service Technician, die hij aanvult met tips & tricks uit de praktijk.

Een volledig pakket dus! Je vindt Scuba Support op het terrein van Jachtwerf van Dusseldorp op de Nieuw-Loosdrechtsedijk 208b in Loosdrecht én op www.scubasupport.nl. Wil je een kijkje komen nemen, bel dan eerst even naar 06 48511848. Eddy werkt alleen op afspraak! «Zo heb ik voor iedereen voldoende tijd en kan ik werkzaamheden zo goed mogelijk inplannen.»

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief