Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Super lang relaxt

Locatie Bergse diepsluis

 

Een lekker lange en ontspannen snuffelduik… Duikreporter John Landa geniet 165 minuten nonstop.

Duik 742.

Ik heb nog vakantie en voordat we weg gaan naar het buitenland wil ik nog een duikje maken.

Ik wilde eigenlijk op zoek naar kleine sepia’s die net uit hun ei komen maar gisteren zei een clublid dat er zeepaardje gesignaleerd zijn aan de Bergse diepsluis en dan begin ik toch weer te twijfelen.

Ik ben al vroeg aan de Bergse diepsluis en ik lig er dan ook net voor 7 uur in, ik besluit ondiep naar mijn rekjes te gaan kijken want je weet maar nooit ik ben nog geen paar minuten onderweg en de eerste harder ligt voor me net nu ik de macro lens er op heb staan Grrrrrr en hij blijft nog liggen ook.

02-P7241412

Ik ga naar de rekjes die we in het begin van het jaar hebben geplaatst en ik zoek ze allemaal af maar geen zeepaardje te bekennen wel zijn er veel zeenaaldjes van hele kleine tot medium size, en soms als ze net met hun kopje uit de begroeiing komen die op de stokken zit lijkt het wel een zeepaardje maar niks van dit alles.

Ik kom bij de laatste stokken waar flink wat eitjes op zitten, de eitjes zijn flink rond en bij sommige die niet helemaal zwart zijn zie ik dat er beweging in zit.

 

07-P7241469

Ik hou het een tijdje in de gaten en ineens zie ik een heel heel klein sepiaatje naar de bodem vallen ik schat hem nog geen centimeter groot en als hij op de bodem valt komt er een zwarte grondel en die eet hem in een keer op, ik sta echt verbaasd te kijken.

Ik let nu dubbel zo goed op maar de zwarte grondel gaat nu onder de stokken liggen en kijkt continu naar boven want zo makkelijk een prooitje vangen laat de grondel niet aan zich voorbij gaan.

Ik blijf zeker een half uur bij dit rekje hangen maar helaas er komen geen sepiaatjes meer uit hun ei, ik besluit naar ondieper water te gaan.

13-P7241516

Ik heel ondiep naar de andere kant van de Bergse diepsluis waar ook rekjes staan, en natuurlijk liggen de harders precies voor mijn neus en blijven liggen om schitterend te poseren voor mij maar ja met de macro lens erop gaat dat niet zo goed.

Ik kom uit bij de witten streep en ik ga dieper en ik kom gelijk een soort fietsenrek tegen hij is wel mooi begroeid maar geen sepia eitje te zien ik zwem verder door naar rechts maar ik kom wel stokken tegen maar helaas geen sepia eitjes, ik besluit om te draaien en ondiep terug richting de trap te zwemmen.

Ik kom nog wat grondels tegen en een er van zit onder de grondelnijntjes op zijn vinnen, rug, kop en zelfs op zijn oog ik weet niet of hij daar last van heeft maar volgens mijn moet het aardig jeuken.

Ik ga lekker ondiep snuffelen dat is het liefste wat ik doe want je komt de mooiste dingen tegen zoals paardeanemonen met van die mooi blauwe stippen onder zijn tentakel krans helaas geen vuurrode met helblauwe stippen maar het blijft mooi.

Ondiep staat groen wier met luchtbelletjes er op en daar tussen zit een heel klein huisjesslak ik schat hem ongeveer 6 mm groot die mooi in dat groene wier zit met allemaal luchtbelletjes om hem heen, het soort weet ik even niet maar ik denk dat het een wadslakje is.

Na al dat gesnuffel ben ik weet terug bij de trap en ik zie dat ik meet dan 165 minuten onderwater ben geweest zo zie je maar als je het naar je zin heb vergeet je de tijd.

Ik ga er uit en er staan alweer wat meer auto’s op de parkeerplaats ik kleed me om ruim de spullen op en rijd naar huis.

 

Ik ben ongeveer 167 minuten onderwater geweest, ik ben rond 07:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 20 graden, het zicht was redelijk tot goed, ik ben max. 8,3 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief