Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – De wind is weer eens spelbreker!

Duikreporter Dirk zoekt de bescherming bij Zoetersbout en maakt een spoelduik in de Put van Ekeren. Zoet en zout op één dag! Met natuurlijk een verhaal, foto’s en een video. Geniet!

Radio Zeeland: windkracht 4 tot 6 Noord-West … Oei, dat komt niet goed … Onderweg nog een stevige regenbui, maar ook een prachtige regenboog. Plaats van afspraak: Dreischor met buddy Pierre Spirlet.
Duidelijk: hier valt vandaag niet te duiken! Doel was om met Pierre naar het kasje te gaan, maar met zo’n golven …

Uitwijkmogelijkheid lijkt ons Zoetersbout: dat ligt beschermd achter de dijk bij NW wind. En inderdaad, het water is daar zo goed als vlak!
Wanneer we in het water gaan zien we niet ver van de kant verschillende keren een bruinvis opduiken … spannend! Eens onder water wordt duidelijk dat we hem niet zullen tegenkomen want we zien mekaar zelfs met moeite.

Dirk-Van-den-Bergh_20170725_glasgrondels-53293

We zakken af langs de wand op 120° en moeten met onze neus tegen de bodem hangen om iets te ontdekken. De glasgrondeltjes zijn blijkbaar ook blij dat ze wat licht zien, want ze blijven mooi voor mijn lens hangen. Veel baksteenanemoontjes, verschillende heremietkreeften, hooiwagenkrabben … Ik wou nog eens diep gaan, maar op 17 meter doe ik teken aan Pierre om terug te stijgen: we zijn heel langzaam afgedaald (om mekaar niet kwijt te geraken) en na 35 minuten zit ik op 100 bar.

Dirk-Van-den-Bergh_20170725_hooiwagenkrabben-53293

Omhoog gaan langs de wand richting Noord vind ik steeds mooi, maar daar komt door de stroming niet veel van in huis: we worden gewoon weggeduwd, terug naar het vertrekpunt. Na 61 minuten komen we boven aan de trap, maar het is laag water en dan is hier geen trap meer … Wie heeft dit ooit uitgetekend?

Dirk-Van-den-Bergh_20170725_zeester-53293

We verlaten Zeeland en de wind en gaan nog een “spoelduikje” maken in de Put van Ekeren. Het zicht is hier ook wat wazig, maar we zien veel visjes, vooral baarsjes en kleine snoekjes.

Dirk-Van-den-Bergh_20170725_snoekje-53293

Een grote snoek zorgt ervoor dat we mekaar kwijt spelen … Terug naar de oppervlakte … Daarna doen we beiden nog een oefening met het oplaten van de oppervlakteboei. Het lukt me deze keer vrij goed (heb ondertussen 2 Kg minder lood bij) en ik denk dat ik nu wel klaar ben voor mijn herkansing voor het 3* diploma!

Dirk-Van-den-Bergh_20170725_snoek-53293

Onderstaande video is in HD1080p, dus eventueel de settings aanpassen voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief