Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jenny Smit – Welkom op de Perhentians

De eerste duik op de Perhentians in Maleisië valt Duikreporter Jenny Smit zwaar. De omstandigheden laten te wensen over, net als het onderwaterleven. Zou dat nog veranderen?

Het houten bootje slaat met een klap op het water. Auw, mijn rug! Ik zet me schrap maar het zet niet veel zoden aan de dijk. Ik kan nauwelijks genieten van de tropische landschappen om me heen.

Met een gids daal ik af in de diepte. Er duikt nog een buddypaar mee. Hoewel ik verreweg de meeste duiken op de teller heb, ben juist ik diegene die moeite heeft met afdalen. Te weinig lood, zul je altijd zien.

jenny-smit-perhentian-2-86051

Ik duik bij Tiger Rock, mijn eerste duik in Maleisië! Hoewel ik veel goede verhalen over de Perhentians heb gehoord, valt deze eerste duik me tegen. Er zijn nauwelijks koralen (op wat zweepkoraal na). De duiksite wordt gekenmerkt door een aantal grote rotsblokken met wat swim throughs. Helaas staat er aardig wat surf, waardoor het lastig is om netjes tussen de rotsen te zwemmen.

Toch zie ik een aantal slakken – slakken zijn altijd leuk. Wanneer ik goed zoek zie ik ook leuke visjes op de zweepkoralen zitten.

jenny-smit-perhentian-1-86051

Na ongeveer een uur steek ik mijn hoofd boven water. Ik klim op de boot en word overvallen door een golf van zeeziekte in zijn heftigste soort. Wat ben ik blij wanneer ik een half uur later aan wal sta (zonder de vissen te voeren).

Ik spreek met mezelf af: als de volgende duik weer zo is, dan houd ik het voor gezien. Duiken moet leuk blijven.

jenny-smit-perhentian-3-86051

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief