Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Pijnlijke ontmoeting met een kwal

Datum 21-07-2013
Locatie Bergse diepsluis

Over dahlia’s, jonge snotolfjes, kwallen en een leuke ontmoeting. Duikreporter John vertelt over zijn duik bij Bergse Diepsluis.

Na de duik op St.Annaland nog even duik aan de Bergse diepsluis gaan maken ik kom hier toch langs als ik naar huis rijd dus waarom niet.

Het is gigantisch druk aan het zwemstrand en op de parkeerplaats van de duikstek vind ik gelukkig nog een vrij plekje ik kleed me om en ik plons gelijk het water in.

Ik ga eerst even kijken bij de dahlia bij de trap hij staat mooi open maar jammer is dat deze een beetje grauw van kleur is en niet van die spetterende kleuren heeft zoals die in de Grevelingen aan de Kerkweg maar wie weet hij komt misschien nog wel eens van pas voor een mooie foto.

_7219587

Ik ga naar links want ik wil even bij de sepia stokken kijken of er misschien wel een wit doorzichtig sepia eitje is te zien waar je dan een heel klein sepiaatje in kan zien.

Ik zwem richting de stokken en ik word weer verwelkomd door een paar harders en zeebaarzen ze blijven mooi naasten en voor me uit zwemmen af en toe komt hij wat dichterbij en zwemt dan weer weg, wat zijn het toch prachtige vissen._7219611

Ik ga verder en ik kom bij de sepia stokken uit als ik goed kijk zie ik een paar witte eitjes maar helaas zijn ze wit en niet helemaal doorzichtig maar ik zie wel wat bewegen en ik kan twee oogjes onderscheiden maar ik krijg het niet voor elkaar om dat goed op de foto te krijgen, Ik ga nog even bij andere stokken kijken maar daar is het eigenlijk hetzelfde ze zijn wit en niet doorzichtig genoeg dus ga ik verder.

Ik kom weer wat lege oester met grondels erin tegen waaronder een prachtig zwart exemplaar dus zet ik die maar weer een keer op de foto.

De laatste duiken aan de Bergse diepsluis heb ik elk wakame wier omgedraaid om te kijken voor kleine snotolfjes maar ik kon er niet een vinden nu kijk ik boven op een oester en daar zit een heel mooi klein snotolfje die daar heerlijk rond blijft hangen ik concentreer me helemaal op dit snotolfje het is een echt fotogeniek visje ze keert en ze zwemt een beetje en dat allemaal op een vierkante decimeter, geweldig._7219673

Terwijl ik bezig ben kijk naar rechts en ik zie een grote kompaskwal met een meters lange tentakels voorbij drijven ik maak dat ik weg kom want ik wil niet gestoken worden terwijl ik de kwal in de gaten houd komen er drie duiker aangezwommen precies op de kwal af, ik sein met mijn lamp maar ze zien het niet ze zwemmen net onder de tentakels van de kwal door dat ging maar net goed, ik wacht tot de kwal uit het zicht is en ga ik verder met mijn fotogeniek visje.

Na een tijdje heb ik er genoeg van en ik besluit er uit te gaan terwijl ik richting de trap zwem zie ik nog een veranderlijk steur garnaal in het wier zitten, ik probeer er wat foto’s van te maken maar het lukt niet zo goed ik kijk uit mijn ooghoeken en zie een kompas kwal tegelijkertijd voel ik het steken in mijn bovenlip, SH!PS het begint te jeuken op mijn bovenlip en als ik probeer van de kompaskwal weg te zwemmen lijkt het net alsof hij nog aan mij vast zit want hij blijft nog een aantal meters achter me aan zitten, de beste remedie tegen zo’n kwallenbeet is rustig blijven niet gaan wrijven en nog even in het zoute water blijven want dat verzacht de pijn en dat heb ik ook gedaan en inderdaad na vijf minuten word de ergste pijn minder._7219665

Ik ga eruit en loop richting de auto en ik kom iemand onderaan de trap tegen die aan mij vraagt of ik met een Olympus pen fotografeer en of ik toevallig ook nog John heet, het was Bart,Bart ken ik van Facebook en fotografeert ook met de Olympus pen en we hebben al een paar keer geprobeerd om met elkaar te gaan duiken maar elke keer kwam er wat tussen we hebben nog even staan kletsen en ik daarna ben naar de auto gelopen en na tien meter kwam ik weer bekende tegen na tien minuten kon ik weer verder en als ik bij de auto sta zie ik weer een bekende, hier ook maar weer een praatje mee gemaakt, ik heb er nog nooit zolang over gedaan om van het water naar de auto te komen.

Ik ruim mijn spullen op en ik vertrek naar huis het is bloedheet ik verlang naar wat koelte.

Het was een mooie duikochtend, Bart leuk je een keer in het echt te hebben ontmoet.

Ik ben 91 minuten onderwater geweest, ik ben rond 11:00 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 21 graden, het zicht was redelijk, ik ben maximaal 8 meter diep geweest.

_7219671-001

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief