Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Hans van de Hee – Duiken bij Coral Bay (Cyprus)

Hans van Hee duikt in zijn vakantie de Middellandse Zee in. Geniet mee van zijn belevingen op Cyprus.

Mijn buddy Leo en ik wilden graag eens duiken op het eiland Cyprus.

We hadden al eens eerder in het oostelijk gedeelte van de Middelandse Zee gedoken bij Kroatië en Corfu en dat was goed bevallen.

Nu dus naar Cyprus. We vertrokken maandag 2 september met een vlucht naar Paphos een havenstad op Cyprus, gelegen in het zuidwesten van het eiland. Paphos is de hoofdstad van de westelijke regio van Cyprus. Vanwege de grote archeologische waarde ervan staat de hele stad op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

We hadden via Air bnb, een kamer geboekt in een prachtige villa gelegen in het dorpje Cloraka, ongeveer 3 km ten noorden van Paphos.

We doken bij Coral Bay Divers in de toeristenplaats Coral Bay. Hier zijn veel resorts en mooie stranden.

We maakten van dinsdag tot en met zondag 11 duiken bij duikstekken met namen als “Amphitheater, Pistol Bay en Seal Snout”.

Eerstgenoemde duikstek had inderdaad wel iets weg van een amphitheater, half rond en met veel treden, gevormd door de aldaar aanwezige stroming.

Ook bij Pistol Bay kon je de slijtage het water in de relatief zachte kalksteen, goed zien.

Pap 1-86078

Onder water waren veel rotsformaties en hier tussen zandbodem en veel zeegras.

Pap 2-86078

In de meeste gevallen gingen we via een grot het water in en uit. Soms was dit ivm de golven en stroming best wel lastig. Echter de lichtinval was in dit soort grotten vaak spectaculair te noemen.

Pap 3-86078

Wij vonden het leven een beetje tegen vallen. Het lijkt wel of er elk jaar minder vis te zien is in dit gedeelte van de Middelandse Zee. Wel hier en daar wat scholen met jong

spul en we zagen nog een behoorlijke grouper in een grot maar daar kwamen we niet bij.

pap 4-86078

Wij hebben weer flink wat nieuwe duikvrienden gemaakt oa Lesley, een hongaarse producent van “Love Island”welke momenteel op Cyprus opnamen maakt. Hij had een dagje vrij genomen van de set om zich een beetje te oefenen voor een duiktrip naar de Malediven. Verder Rachel een jonge arts uit Londen met haar broer Mark. Zij moest een diepe duik doen voor haar advanged en deed dit geweldig.

In verband met het terugvliegen hadden wij maandag niet gedoken maar gingen we maar eens wat cultuur snuiven. We ging oa naar het Archeologisch park van Paphos met restanten van de Griekse en Romeinse bewoning, waaronder het huis van Dionysos met veel mozaïken. Iets noordelijk hiervan liggen de Tombes van de Koningen . Ook dit was indrukwekkend.

Alles bij elkaar weer een leuke duikvakantie gehad. Het zal mij benieuwen waar we volgend jaar naar toe gaan. Wordt het weer Bonaire of misschien wel Kaap Verdië want daar las ik laatst een interessant artikel over . . . we gaan het zien.

Pap 5-86078

2 reacties

 1. Mooi verhaal Hans ,
  Hoop ook volgen jaar ook naar een tropische eiland te gaan weer en waarschijnlijk de laatste keer .
  Mischien dan wat dichter bij .
  Nogmaals heel mooie foto’s met die licht inval, nu nog een school vissen er nog bij zoals in het HMB toen.

  REAGEREN
 2. Dank Jos, dus waarschijnlijk nog een laatste keef naar Bonaire 😉😉

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief