Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Mannen mee!

Datum 20 juli 2013
Locatie Zeelandbrug

Kan je het je voorstellen, een duik die leuker is als de mannen weer mee gaan. Carla is voor de duik enthousiast en daarna?

Eindelijk gaan er weer eens 2 mannen mee. Gezellig!!! Lilian en ik rijden samen en Joost en Ronald rijden samen.

Ze willen best mee naar de brug, zijn stiekem ook slakkengek, maar als man mag je daar natuurlijk niet zo maar voor uit komen. We spreken af, dat als het zicht en de condities zo zijn als onze laatste duik hier, we best met z’n vieren kunnen duiken.

We dalen af en ik vind eigenlijk meteen al een groene mosdierslak. Laat hem Lilian zien en roep Joost er bij. Was zijn eerste, altijd leuk! We raken elkaar toch kwijt onderweg, maar we gaan naar de pijler, dus de kans dat we elkaar daar weer tegenkomen is redelijk groot. Lilian en ik genieten met volle teugen. We zien enorm veel gymnota’s en ook de dendronotussen zijn in grote getale aanwezig. En ik heb mijn eerste bruine plooislak van dit jaar, en nog wel eitjes afzettend.

DSC04299

Onder de brug, bij de pijler zijn enorm veel grote vissen. Ze hangen in de stroming, zeer indrukwekkend. Onder de brug komen we inderdaad Joost en Ronald weer tegen. Maar de mannen gaan hun eigen gang. Wij ook. We zoeken naar egelslakjes, waar we er vorige week zoveel van zagen, maar we vinden er geen eentje. Maakt niet uit, het is toch al geweldig! Op een gegeven moment wijst Lilian me erop dat ze iets gevonden heeft, een loodpocket. Ze denkt dat die van mij is, maar dat is niet het geval. Ik denk te weten van wie die is, dus we nemen hem mee. Even proberen in mijn zak te krijgen, maar dat lukt niet, dus neemt Lilian hem mee in haar beenpocket.

DSC04313

We duiken lekker verder, hoewel, Lilian duikt niet zo relaxt meer. Maar we maken onze duik wel lekker af. Als we bij de auto komen, zijn de mannen er al uit. Lilian loopt gekscherend opmerkingen te maken over langer kunnen duiken met meer lood, maar het komt niet aan. Ik kijk voor de zekerheid en zie een missende loodpocket bij Ronald. Dus de grappen kunnen doorgaan.

Uiteindelijk wijzen we hem op zijn missende loodpocket, met 3 kilo, waar hij niets van gemerkt heeft, dus volgende keer kan hij wel met wat minder onder!! Ook de rest van de afterduik is errug gezellig. Echt leuk dat er weer eens wat mensen meegaan. Erg leuk begin van het weekend zo! Hopen dat het zo blijft, van die mannen die meegaan!!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief