Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Gewoon genieten

Datum 06-08-2013
Locatie Bergse diepsluis

Duikreporter John duikt samen met Lia onder bij de Bergse Diepsluis. En dat wordt dus genieten…

Door omstandigheden ging onze maandagochtendduik niet door met Lia die hebben we dus verzet naar dinsdag we gaan deze keer lekker maar de Bergse diepsluis gewoon lekker relaxt duiken zoals altijd.

Als ik aankom op de parkeerplaats regent het zelfs een beetje en dat weer had ik niet besteld maar gelukkig was het maar van korte duur het zonnetje komt door en we doen even aan gas management, we verbruiken bijna evenveel lucht tijdens de duik en ik had iets meer dan 200 bar in mijn fles en Lia had 300 bar gevuld en dan vullen we altijd even over door middel van een overvul slang zodat we allebei ongeveer evenveel hebben en voor de duidelijkheid we hebben beide een 12 liter 300 bar fles.

P8062464-001

Ik kom er achter dat bij het open draaien van de kraan er een beetje lucht lekt via de dop van de kraan als ik hem dan een beetje verder draai is de lekkage weg, na de duik laat ik het gelijk verhelpen.

We gaan te water en we gaan eerst naar het platform en voor de afwisseling eens een keer naar rechts, als we bij het platform komen is het niet veel qua leven af en toe zwemt er een steenbolk voorbij en ik zie een botervisje zwemmen wat anjelieren slibanemonen en een dahlia ik zoek nog de railing van het platform af of er niet een heel klein slakje opzit en zelfs dat kan ik niet vinden.

Daarna zoeken we nog even achter het platform voor een of het zeepaardje want je weet maar nooit we zoeken elk stukje wier af maar we vinden niets en het lijkt ook of het een beetje stroomt en met die stroming komt ook wat stof mee of we maken het zelf maar opeens is het zicht tot nul gereduceerd het is tijd dat we naar ondieper water gaan en verder naar rechts gaan zoeken.

P8062472

Ik kom onderweg een paar mooie platvissen tegen die zelfs blijven liggen voor de foto, ik maak 1 foto en de platvis schuift een klein beetje op ik maak weer 1 foto en hij schuift weer een klein stukje op en dit doet de platvis iedere keer en elke keer draait hij een stukje van mij vandaan, dit is een soort van gevecht tussen de platvis en mij krijg ik hem op de foto ja of nee, ben ik snel genoeg ja of nee.

En dan kom ik de eerste kleine sepia tegen hij is al iets groter dan de laatste keer dat ik er een gevonden had en nu zijn ze ook wat beter op de foto te zetten en je ziet wat meer details het zijn echt sepia’s maar dan heel klein, ineens heeft hij genoeg van mij en schiet met een noodgang achteruit er vandoor.

P8062478

Ik kom meerdere kleine sepia’s tegen en ik kom heel veel kleine zwarte wolkjes inkt tegen dan heb ik geen sepia gezien maar wel van die kleine zwarte wolkjes inkt dan zijn ze waarschijnlijk geschrokken van die lelijke duiker.

Ik probeer nog wat technieken met de snoot op de flitser wat nog niet de gewenste resultaten opleveren die ik had verwacht had maar ik blijf oefenen.

Als we weer op de terugweg zijn komen we tig zeebaarzen tegen die mooi om ons heen of voor ons zwemmen als je eigen rustig houd blijven ze in de buurt soms kijken ze je aan en zwemmen naar je toe maar als je net iets te dichtbij komt met de camera dan draaien ze om en zwemmen weg, daarom heb ik ook zoveel foto’s met de achterkant van een zeebaars.

P8062480

We zwemmen op ons gemak richting de trap en gaan nog even kijken of we de dahlia bij de trap kunnen vinden helaas ik vind hem niet dus ga ik richting de trap om er uit te gaan, het was weer meer dan 2 uur genieten onderwater we lopen terug naar de auto en de zon schijnt volop vlug de spullen uit doen en heerlijk genieten van een bakje koffie en een koek en de zon, het was weer een mooie duik en een heerlijke relaxte ochtend bedankt Lia voor de duik en de relaxte ochtend.

Ik ben 122 minuten onderwater geweest, ik ben rond 09:35 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 21 graden, het zicht was redelijk, ik ben maximaal 11,4 meter diep geweest.

P8062532-001

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief