Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Op zoek naar het wrakje

Locatie AJP

 

John en Lia gaan op zoek naar het wrakje, een ideaal decor voor groothoekopnamen. Ten minste… als het zicht meewerkt.

Man man man wat heb ik het druk met het schrijven van artikels en verhaaltjes en nog een review erbij dat ik niet eens tijd heb voor mijn eigen blog.

Maar nu ga ik toch nog iets voor mijn eigen blog schrijven.

Maandag ochtend afgesproken met Lia aan AJP en deze keer met een missie namelijk oefenen groothoek met model en op zoek naar een wrakje in het voormalige haventje van AJP.

Deze keer lekker laat afgesproken zodat ik nog even uit kon slapen en daarna op naar AJP, Lia is al aanwezig op de parkeerplaats en we hebben deze keer geen haast dus eerst nog even babbelen en even vanaf de kant kijken waar we het wrakje vorige keer hebben gevonden.

01-_A066893

We besluiten te water gaan bij het steigertje en vandaar zwemmen we gelijk de haven in we gaan onderwater en het zicht is redelijk soms goed afhankelijk over welke bodem bedekking zwemmen.

Als we boven een bodem met schelpen zwemmen is het zicht goed maar als de bodem bedekt is met slijk dan word het minder (en wij waren niet de stofmakers) en als er weer een harde bodembedekking is het weer goed.

We willen naar de achterkant van de voormalige haven zwemmen maar mijn gevoel zegt dat we verkeerd gaan als ik even naar boven ga om te kijken waar we zijn blijken we weer de haven uit te zwemmen, even onderwater om Lia te waarschuwen dat we de andere kant op moeten.

02-_A066807

We komen uit aan de achterkant van de haven en vandaar gaan we op zoek naar het wrak en we hebben hem al snel gevonden.

Helaas ligt het wrakje al aardig in de blubber er steekt nog een rand boven de bodem uit maar de helmstok en het motorcompartiment de boeg en de mast met een hijsbalk is goed te zien en hij ligt vrij ondiep, het moet een droom zijn om hier foto’s te maken met goed zicht en het zonnetje erop.

Ik probeer wat foto’s te maken maar het zicht is net te beperkt helaas maar we hebben wel een mooi object onderwater gevonden voor een fotoshoot , volgende keer beter.

06-_A066908

We gaan richting het ponton waar je schitterende foto’s onder kan maken en het zicht is hier altijd een stuk beter.

Er is alleen maar een nadeel van dit ponton als je namelijk hier onder zwemt stijgen de luchtbellen op tegen dat platform en daardoor komen er stukjes wier en ander leven los wat dan weer de foto kan verpesten je moet er gewoon rustig onderdoor zwemmen en vlug je foto’s maken.

Als we daar zijn geweest gaan we weer richting de uitgang van de haven onderweg komen we nog van alles tegen en als we weer bijna bij de instap zijn maak ik nog wat foto’s van Lia want deze duik was ook weer als oefening bedoeld voor het NK volgend jaar.

11-_A066997

We gaan eruit en lopen terug naar de auto en ik heb eigenlijk spijt dat ik in mijn natpak ben niet dat het zo koud onderwater is maar het is zo koud bovenwater maar na een warme bak koffie en een krentenbol is dat weer snel vergeten.

Na wat kletsen nog wat en het is weer tijd om naar huis te gaan het was weer een mooie duik, Lia bedankt.

Ik ben ongeveer 95 minuten onderwater geweest, ik ben rond 10:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 16 graden, het zicht was redelijk tot goed, ik ben max 5,3 meter diep geweest.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief