Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa- Testduikje sepiastokken zetten

Het zonnetje schijnt, het water warmt op en de Zeeuwse duikers krijgen weer de sepia-kriebels! Duikreporter John Landa maakt alvast een duik om te bepalen waar de tentjes geplaatst moeten gaan worden.


Datum:  14 april 2016
Duiklocatie: Bergse Diepsluis, Zeeland

duikreport-call-to-action-350x85

Duik 770.
Vandaag de eerste keer van het jaar weer met Lia het water in geweest, we hebben deze duik gebruikt om een beetje te gaan onderzoeken waar we aanstaande maandag de stokken gaan zetten en we hebben een paar proeftentjes gezet.
Het is schitterend weer en we staan alleen op de parkeerplaats ik heb wat stokken meegenomen om een paar sepiarekjes te zetten onderwater bij de Bergse diepsluis, we bespreken waar we gaan kijken en waar we ze eventueel weg kunnen gaan zetten.
Optuigen, omkleden en richting het water, als we ondergaan ziet het er onderwater goed uit qua zicht we kunnen best wel een aardig eindje kijken we zwemmen gelijk naar de plek die we bovenwater hebben afgesproken.
Als we daar aankomen en we willen de eerste stokken in de bodem steken valt het een beetje tegen de stokken gaan er maar een centimeter of 10 in en dan gaan ze echt niet meer verder daarom gaan we een stukje verder kijken of we de stokken wel in de bodem kunnen prikken.
We zwemmen een stukje verder en daar gaan de stokken wel de grond in we zetten voor test een paar cirkels weg en gaan dan verder met de duik.
Op sommige stukken is het zicht goed en sommige stuk heel goed en met een zonnetje wat in het water schijnt moet ik toch proberen om een foto met tegenlicht te maken en het is de eerste keer met de nieuwe camera met de groothoek lens erop, het valt nog niet mee ik moet toch nog wat instellingen terug vinden omdat bepaalde knoppen toch anders zitten dan op mijn oude camera.

We zwemmen ondiep terug, we komen nog wat klein spul tegen zoals grondels, heremiet kreeftjes, wierslakjes enz enz.
Na een tijdje komen we uit bij de trap en is het weer tijd om er uit te gaan, we lopen terug naar de auto en er zijn 4 auto’s bij gekomen, heerlijk dat duiken op een doordeweekse dag.
We drinken nog een bakkie koffie en ik ga weer naar huis als ik thuis kom ga ik eerst de foto’s bekijken en het resultaat valt nog niet tegen maar het kan nog veel beter maar dat is weer voor de volgende keer.
Lia bedankt voor de duik.

Ik ben ongeveer 75 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 10:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 10 graden, het zicht was redelijk tot heel goed, ik ben max. 7 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief