Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Ook na de dijkverzwaring nog steeds mooi

Locatie St. Annaland

 

In dit Duikreport neemt John je mee naar wat hem betreft,  één van de mooiste stekken van de Oosterschelde. John deelt niet alleen zijn verhaal maar ook de videobeelden die hij tijdens deze duik heeft gemaakt.

Vandaag weer sinds lange tijd een duik gemaakt aan St. Annaland voor mij toch een van de mooiste stekken van de Oosterschelde.

Na wat omwegen wegens werken aan de weg kom ik aan op de vernieuwde parkeerplaats bij het strandje en wat is het veranderd je kent het bijna niet meer terug zo ook het strandje is helemaal anders er ligt zelfs een trap naar het strandje.

Tijdens een praatje tuigen we de spullen op kleden ons om en gaan te water, ik ben reuze benieuwd want ik heb hier al 9 maanden hier niet gedoken dat kwam door mijn winterstop en de werken aan de nieuwe dijkverzwaring.

3-P615015701

We gaan onder en het zicht is 0,0 man wat is dit balen maar dat is normaal hier je zwemt meestal in je eigenst of en na een paar meter zwemmen kom je uit eigen stofwolk maar deze keer duurde dat wel heel lang, gelukkig na een minuutje werd het zicht iets beter niet echt super maar goed genoeg voor een mooie duik.

Deze keer neem ik de Gopro mee onderwater en 2 Inon voorzetlenzen om uit te proberen namelijk en semi fisheye en wide angel close up.

Wide angel close up is voor onderwerpen dicht bij hij is al scherp vanaf cm tot een cm of 5 en de semi fisheye hersteld de film hoek onderwater van ongeveer 90 graden tot een kleine 150 graden en dat is echt super.

We zwemmen naar de overgang en het is prachtig, we gaan naar rechts om naar sepia stokken te gaan kijken die daar vorig jaar zijn gezet helaas zit er alleen maar heel veel wier omheen.

Wel valt het op dat er enorme stukken spons zijn stukken die bijna net zo groot zijn als mij en ik ben aardig groot.

Daar tussen zit van alles zoals kreeften,krabben, visjes zoals een klein steenbolkje.

Ik probeer een krab op de film te zetten en net als ik helemaal er goed voor lig komt hij naar mij toe lopen en klimt op de Gopro wat wel weer een leuk stukje actie was.

We draaien en gaan daarna richting de punt.

Onderweg weer het gewoonlijk leven zoals grondels, zeesterren maar deze keer geen dahlia’s dat is jammer.

We komen in de buurt van de punt en merk je gelijk de dik word heel stijl en is helemaal begroeid met gewei spons, als je hier zwemt met goed zicht en met de zon erop waan je eigen in een tropisch oord zo mooi.

We gaan ondiep terug richting het strandje en we komen best wel veel millennium slakken tegen en dan niet van die kleintjes maar enorme grote jammer zijn ze niet zo mooi als bv een harlekijn slakje.

We zwemmen door en komen na 109 minuten weer boven water bij het strandje het was gewoon als vanouds heel mooi, de dijk verzwaring heeft onderwater gelukkig geen schade aangebracht.

2-P615015802Na de duik weer een bakje koffie met koek nuttigen en de maandag ochtend duik zit er weer op, Lia bedankt voor alweer een mooie duik.

 

Duik 731, Maandag 15-06-2015, St. Annaland, Nederland.
Ik ben ongeveer 109 minuten onderwater geweest, ik ben rond 08:45 te water gegaan, de watertemperatuur was 16 graden, het zicht was matig tot redelijk, ik ben max. 8,2meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief