Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Steven Stegeman- Curaçao 2: Cas Abao

Terwijl in Nederland de tijd voor kikkervisjes is aangebroken, gaat Steven Stegeman op Curaçao op zoek naar frogfishes. Van zijn kantduik bij Cas Abao maakte hij een videoverslag.


Datum: 27 april 2016
Duiklocatie: Cas Abao, Curaçao

duikreport-call-to-action-350x85

Op de tweede duikdag van de vakantie twee duiken gemaakt vanaf het strand van Cas Abao. Er zouden hier drie rode frogfishes bij elkaar gezien zijn. Ik had nog nog nooit een frogfish gezien, dus was ik reuze benieuwd.
Van de plaatselijke duikschool kregen we een uitgebreide routebeschrijving mee. Uiteindelijk hebben we het juiste stuk koraal wel gevonden. maar rode frogfishes lieten zich niet zien. Maar het was geen straf om verder te duiken langs het rif. Meerdere gestipte murenes waren actief op jacht op het rif en lieten zich goed zien.
Aan het einde van de duik nog maar eens gekeken bij het bewuste stukje koraal. Patricia van Relaxed Guided Dives gaf uiteindelijk twee dikke “OK” signalen. Gevonden! Ik moest wel een minuut kijken naar het plekje waar zo fotografeerde voor ik iets zag. De frogfish was niet rood maar bruin en had exact de zelfde kleur als het stukje spons waar het beestje op zat. Nou ja op zat, het beestje zat in een hoekje van de spons verstopt en heel af een toe bewoog een oog of de mond waardoor je wist dat het een vis was waar je naar keek. Ze zaten niet echt in een fotogenieke houding.
Na een mooie duik van 80 minuten verlieten we het water. Een oppervlakte interval op het strand van Cas Abao is zeker geen straf. Dit is echt een bounty strand. Wit zand, palm bomen, een blauw water! Even gesnorkeld en daarna het setje weer opgebouwd voor de tweede duik. Ook deze duik nog gezocht naar frogfish maar geen andere exemplaren meer gevonden. Na ruim 70 minuten zat ook deze duik erop.
Een impressie van twee duiken op Koningsdag op tropisch Curaçao zie je hier:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief