Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Nieuws

Zeehond Happie moet weg bij Bergse Diepsluis

Het zal even schrikken zijn voor veel duikers. Omroep Zeeland meldt dat de grijze zeehond, die wij inmiddels kennen als Happie, zal moeten verdwijnen.

Op Omroep Zeeland is te lezen dat Jaap van der Hiele van de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ) van mening is dat zeehond Happie, die wij regelmatig bij de Bergse Diepsluis zien, daar eigenlijk weg moeten. Volgens Van der Hiele is het beest veel te gevaarlijk voor mensen.

Populaire jongen

De grijze zeehond is snel heel populair geworden en trekt veel bekijks. Het beest komt uit zichzelf naar je toe en vraagt om aandacht. “Ook al is het dier speels, het blijft een roofdier. Door de bacteriën die een zeehond in zijn bek meedraagt kan een bijtwond zeer vervelende gevolgen hebben. Vingers kunnen bijvoorbeeld bij een beet stijf worden of in het ergste geval kan een vinger afgezet moeten worden,” aldus Van der Hiele.

Happie verplaatsen

Jaap van der Hiele wil de zeehond eigenlijk weg hebben bij de Bergse Diepsluis. “Een wild dier moet daar niet zitten. Eigenlijk zou hij bang moeten zijn voor de mensen. Ik zou liever zien dat het dier verplaatst wordt naar een andere plek.” Hij geeft verder aan dat hij hiervoor een verzoek heeft neergelegd bij zeehondencrèche in Pieterburen. Die moeten moet hier uiteindelijk over beslissen. 

Foto: Jeroen Zetz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief