Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Oefenen voor het ONK

Datum 27-04-2015
Locatie Bergse diepsluis
 

z1Duik 715
Deze keer doet Lia de duikbril op die we speciaal aangeschaft hebben voor model fotografie het is een grote lichte felkleurde bril met doorzichtige zijkanten zodat er veel licht aan de zijkant kan binnenkomen dan is het gezicht makkelijker te belichten want is het gezicht niet goed belicht dan is bij model fotografie onderwater de foto eigenlijk gewoon mislukt.
We gaan te water en blijven ondiep zodat we zoveel mogelijk natuurlijk licht hebben het flitsen gebruik ik dan alleen maar om het gezicht te belichten.
Nu nog een onderwerp zoeken na een tijdje zwemt er een kwal voorbij en met zo’n soort foto heb ik vorig jaar bij het ONK goed gescoord namelijk zilver op 1/10 punt verschil van nummer 1 maar ik wil niet een kopie van vorig jaar maken maar het gaat deze keer alleen maar om het oefenen want op de wedstrijddag zelf moet je maar zien wat er voorbij komt zwemmen.
De kwallen willen toch niet zo meerwerken als wij dachten dus zoeken we een andere onderwerp.z2
Aan gebrek aan onderwerp doen we maar Japans bessenwier gewoon even kijken naar het onderwerp lampje er op schijnen en de foto is zo gemaakt, dus niet.
Het is voor model ontzetten moeilijk om stil te liggen en de afstanden van model onderwerp lamp en lens zijn ontzettend klein al zou je dat op de foto niet zo zien.
Na een 3 kwartiertjes gaan we weer richting de trap ik probeer nog wat groothoek opnames met tegenlicht te maken maar met dat vele zonlicht is dat best nog een hele klus om geen overbelichte foto te maken.

z3We hebben bijna weer een uur onderwater gelegen en het is weer goed geweest we gaan eruit en kleden ons om en drinken nog een bakje koffie en nuttigen nog een koek we kletsen nog wat na over de duik en wat we beter kunnen doen, het leuke van groothoek met model onderwater dat als je wint tijdens het ONK allebei een medaille krijgt omdat je er allebei hard voor moet werken.
Lia gaat naar huis en ik ga nog even wat foto’s maken bovenwater voor een lezing die ik 20 mei in Tholen ga geven met de titel, Tholen onderwater net zo mooi als bovenwater, misschien onderwater nog wel mooier.

z5Lia bedankt voor de duik en voor het geduldig model hangen.
Ik ben 56 minuten onderwater geweest, ik ben rond 11:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 13 graden, het zicht was goed, ik ben max. 3,1 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief