Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Materiaal

Nieuw: Panasonic 8-18mm groothoekzoomlens, Retra Flash en Anglerfish Trigger

Een nieuwe groothoekzoomlens, een onderwaterflitser en een handige slave-sensor. Een duik in de nieuwe producten op foto- en videogebied.

Panasonic 8–18mm groothoekzoomlens
Met deze nieuwe lens gaat Panasonic ongetwijfeld menig Micro Four Thirds fotograaf blij maken. De aangekondigde 8-18mm zoomlens heeft een 35 mm equivalent bereik van 16–36mm met een maximale hoek van 107 graden. Het glaswerk in de zoomlens is van Leica en met f/2.8 – 4 aangenaam lichtgevoelig.  De lens maakt deel uit van een serie premiumlenzen van Panasonic, die zich naast de goede lichtgevoeligheid ook kenmerken door de nanocoating voor betere prestaties. De lenzen in deze serie zijn bovendien stof- en spatwaterdicht en te gebruiken tot een temperatuur van -10 graden Celsius. De verwachting is dat de lenzen leverbaar zullen zijn vanaf eind mei – dan is het natuurlijk nog even uitkijken naar geschikte domepoorten.

Anglerfish V1.0 Trigger remote slave-sensor
Een slave-sensor is op zich niet nieuw. Wat wel nieuw is, is een slave-sensor die standaard zowel elektronisch als optisch aangestuurd kan worden. Sinds kort is de Anglerfish V1.0 Trigger leverbaar. Deze slave-sensor is volgens de fabrikant te gebruiken op de flitsers van alle bekende merken, zoals bijvoorbeeld  Ikelite, Sea&Sea en INON.  De sensor is uitgevoerd in degelijk aluminium en is voorzien van een automatische omgevingslichtcompensatie, wat de prestaties ten goede moet komen. De elektronica in de sensor wordt aangestuurd door een interne accu die wordt geladen via de meegeleverde USB-kabel. De accu heeft een capaciteit van 40 uur op 1 volledige lading. Het mag duidelijk zijn dat wij van de gebruikers van deze slave-sensor extra creatieve grot- en/of wrakfoto’s in de albums op DuikeninBeeld hopen te zien.

Retra Flash
Natuurlijk worden wij nieuwsgierig wanneer het merk dat wij kennen van de high-end snoots en de uTrigger, nu zelf flitsers gaat produceren. Retra komt met een onderwaterflitser die er door zijn aluminium behuizing robuust uitziet. Aan de voorkant is de flitser voorzien van een bajonetaansluiting die het gebruik van snoots, filters en diffusers wel heel makkelijk maakt. Niet onbelangrijk is dat de Retra Flash, zoals deze flitser wordt genoemd, zowel een elektronische als optische aansluiting heeft en zowel handmatig als automatisch aangestuurd kan worden. Als wij de omschrijving van de fabrikant mogen geloven, gaat bedienen met dikke handschoenen heel makkelijk dankzij de grote bedieningsknoppen die aan de achterzijde zijn aangebracht. Prestaties? 200 opnames op 4 penlites, een recycle-time van 2,5 seconde, een kleurtemperatuur van 5500 K en bijvoorbeeld een hoek van 95 graden, om er maar eens wat te noemen. De pilotlamp is precies in het midden geplaatst, wat snootgebruik extra makkelijk maakt.  Ben jij al lang niet meer nieuwsgierig en weet jij absoluut zeker dat je tot één van de eerste gebruikers wilt behoren, dan kan je alvast een vooruitbestelling plaatsen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief