Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – De ochtendduik op de Mexicano

Datum 26-07-2014
Locatie De Mexicano

Er wordt nog eens op de Mexicano gedoken. Zou het nu anders zijn dan de avond ervoor?

Duik 686
Ik ben rond een uur of 7 opgestaan en omdat niemand nog wakker was heb ik de foto’s van de nachtduik van gisteren bekeken. Om 8 uur worden de meeste wakker en dekken de tafels voor het gezamenlijke ontbijt.

We maken nog een duik maken bij aan de Mexicano maken ik ga weer met Jean Paul het water in en het word eigenlijk dezelfde duik als de nachtduik van gisteren slecht zicht in de bovenste regionen en goed zicht als we wat dieper komen.

We zien ook een beetje alles hetzelfde de kreeften, de krabben en de grondels maar nu hebben we geen een Noordzeekrab gezien, volgens mij hebben ze zich deze keer verstopt.

Nu kun je mooi die laag zien van goed naar slecht zicht en je kunt het zelfs voelen in je gezicht.

Als je warm water voelt in je gezicht dan word het troebel en als je kou in je gezicht voelt word het spontaan goed zicht dus het slechte zicht ligt niet aan de harde wind afgelopen weken denk ik.

We zwemmen lekker relaxt verder en we komen nog een paar flinke zeedonderpadden tegen jammer genoeg werkte ze weer niet mee voor op de foto na wat kreeften en wat kolonie vormende zakpijpen draaien we om en gaan weer terug richting de boot onderweg komen we Els en Huub nog tegen dus die moeten ook nog even op de foto.

We gaan weer naar boven door het mistige water en we komen mooi bij de boot uit.

We gaan eruit we bergen de spullen op en zetten de fles weer bij het vulstation en daarna gewoon lekker relaxen.

Jean Paul bedankt voor de relaxte duik.

Ik ben ongeveer 67 minuten onderwater geweest, ik ben rond 10:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 21 graden, het zicht was matig tot goed, ik ben max 13,3 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief