Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen / Snorkelen

De vijf mooiste snorkelplaatsen van Aruba

Witte stranden aan de Caribische Zee: Aruba staat garant voor schitterende plaatjes. Maar weet je dat er ook erg mooie snorkelplaatsen zijn? Wij zetten de mooiste voor je op een rij.

Op Aruba worden veel duik- en snorkeltrips aangeboden met de boot. Al of niet in combinatie met zeilen, lunchen, dineren of een mooie zonsondergang: voor iedereen is er wat wils. Houd je meer van rust en privacy? Dan kun je ook heerlijk snorkelen vanaf de kant!

Er zijn verschillende locaties waar je vanaf de kant kunt snorkelen. Sommige daarvan zijn ook zeer geschikt voor een familie met niet-duikers of  niet-snorkelaars, omdat er ook een heerlijk strand is.

Deze snorkelplaatsen wil je niet missen als je op Aruba bent:

 • Malmok Beach. Een schattig klein baaitje aan de noordwestpunt van het eiland. Je loopt hier eenvoudig het water in vanaf het strand en kunt langs de kustlijn van de baai mooi snorkelen. Verschillende soorten vis, zee-egels, octopus: er is van alles te vinden. In de vroege ochtend bewonen pelikanen de rotsen bij Malmok. Zij zullen proberen nog net een visje mee te pikken op deze mooie snorkelplaats, maar geen angst, er blijft genoeg over!
 • Antilla Wrak. Om dit enorme wrak te bekijken zul je met een van de boottrips mee moeten. Het wrak heeft jarenlang nog net boven water uitgestoken, maar is nu helemaal onder het wateroppervlak verdwenen. Maar dat is echt net eronder! Voor snorkelaars een unieke kans om een wrak dat in 1940 tenonderging, te bekijken. Meer informatie over de Antilla vind je hier.
 • Baby Beach. Helemaal op de zuidpunt van Aruba ligt Baby Beach. Dit strand is bekend bij de toeristen en ook veel cruisepassagiers komen hier graag. Wat de meesten echter niet doorhebben, is dat je hier ook leuk kunt snorkelen. Hiervoor moet je bij de openingen in de golfbrekers zijn, die het strand beschermen. Meestal staat er wat stroming door de waterbeweging en deze stroming trekt vis aan. Verwacht geen koralen, maar vis is er zeker te vinden. En uitrusten kun je op het witte strand of bij een van de strandtenten.
 • Palm Island. Dit eilandje voor de westkust van Aruba is ingericht als een eiland vol fun voor groot en klein. Een ticket naar dit eiland boek je als all-inclusive, dus inclusief eten, drinken en veel vermaak. Er is een waterspeeltuin voor de kleintjes, er zijn strandjes, je kunt er snorkelen (bekend om de grote blauwe papegaaivissen!) en nog veel meer.
 • Mangel Halto. Dit mangrovegebied is een bezoek meer dan waard. Er zijn een aantal kleine strandjes tussen de mangroven, je kunt er snorkelen in de baai, aan de buitenkant van het rif en langs de mangrovebomen die met hun wortels in het water staan. In de baai ligt een wrakje van een vissersbootje dat vroeger op kreeften viste.

Wrak van de Antilla vanuit de lucht gezien. Foto: Marloes Otten.

Staat je favoriet er niet bij? Scrol naar beneden en laat een reactie achter!

Dit bericht delen

Avatar
Marloes Otten

Marloes is de schrijfster van duikgidsen over Zeeland, Bonaire, Curaçao. Ook schrijft ze regelmatig artikelen voor duikeninbeeld. Ze is mede-eigenaar van duikcentrum Dolphins in Brouwershaven, Zeeland en duikt graag en zo veel mogelijk!

4 reacties

 1. Avatar

  Ik kan je nog een snorkelduik aanraden: Van Eastpoint naar de Colony, aan de buitenkant van het rif met de stevige stroom mee. Heb ik gedaan op 17 maart 1984; 45 minuten bij een grootste diepte van 7 meter. Kikken hoor!

  REAGEREN
 2. Avatar

  Overigens, toen een van de masten van de Antilla nog boven water uitstak was het ook heel goed mogelijk( en dat deden we dan ook) van Malmok naar de Antilla te snorkelen/zwemmen. Op het wrak te snorkelen, naar een meter of 8 tot 10 en daarna terug te snorkelen/zwemmen naar Malmok. Dat is nu wat lastig nu het masteikpunt weg is!

  REAGEREN
 3. Avatar

  Nog een en dan stop ik ermee( op deze draad dan). Ik heb behoorlijk wat keren gesnorkeld- en nog meer keren gedoken op de Antilla. (Ook de schrik van mijn leven in het wrak, toen ik een 3 meter lange grote groene murene tegenkwam, toen ik om een hoekje in het wrak keek., maar dit terzijde) Wat mij altijd opviel dat ondanks de Jaren ( sinds 1940 ligt het wrak er) er heel weinig koraal op groeit. is dat nog steeds zo? Just interested!

  REAGEREN
 4. Avatar

  Inmiddels groeit er wel koraal op het wrak, maar vooral sponzen. Ik denk dat het nooit zo heel begroeit zal raken vanwege de geringe diepte en waterbeweging in combinatie met de vele duikers en snorkelaars.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *