Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa-Gitzwart voor Aquashot

Datum 15-10-2015
Locatie Bergse diepsluis

Duikreporter John Landa zoekt naar heremietkreeftjes om een bijzondere foto te kunnen maken. Bij de Bergsche Diepsluis vindt hij erg genoeg.

1-PA052874Duik 761
Ik heb vandaag vrij genomen omdat mijn jongste zoon voor zijn theorie examen op moest en dat is tegenwoordig in Goes dus heb ik hem ‘s morgens gebracht en hij was binnen 10 minuten klaar en geslaagd. Het kon niet beter, de dag begint goed.
Ik breng hem terug naar school en ik ga naar huis om de spullen klaar te zetten. Ik ga de opdracht van Aquashot Noord Brabant proberen uit te voeren namelijk nacht foto of donkere achtergrond helemaal mijn ding dus.
Ik ben bij de Bergse diepsluis en het is koud en het regent, gatverdamme vlug omkleden en richting het water.
Ik ga onder en ik heb een heel goed idee in mijn gedachten en ik weet ook waar ik die ten uitvoer kan brengen en het is zelfs heel dichtbij de trap. Als ik aankom bij de sepia stokken zie ik al van een afstand dat mijn grote kleine vrienden al klaar zitten om op de foto te zetten namelijk heremietkreeftjes, deze kunnen zo mooi op een stok zitten of hangen dat is schitterend om te zien. Er zitten 4 heremiet kreeftjes in verschillende stokken en de ene zit er nog mooier voor dan de andere.02-_A137309
Ik ga helemaal los na en na een tijdje begin ik het koud te krijgen en als ik op de computer kijk zie ik 12 graden staan en zelfs een keer naar 1 springen en weer terug vandaar dat ik het kouder krijg en dan vooral mijn voeten maar ik hou het nog even vol, ik probeer nog wat instellingen en flitser posities en ik moet goed in de gaten houden of er niks voor de ogen van de heremietkreeft zit want dan is de foto niet helemaal gelukt en de achtergrond moet git zwart zijn. De git zwarte achtergrond krijg ik door een snoot te gebruiken op alle 2 de flitsers en door instellingen op de camera, die instellingen heb ik verkregen door heel veel te proberen, proberen en nog eens proberen.
Ik ga wat ondieper omdat het neopreen van je duikpak wat minder gecomprimeerd word en dus je warmte beter vast houd en dat klopt ook het word iets aangenamer.
Ik zoek nog wat onderwerpen en ik vind nog wat heremietkreeftjes op een steen maar die zijn zeker niet zo mooi als degene die aan een stok hangen. Ik krijg het echt koud en als ik een hooiwagenkrab voorbij zwem zie ik dat hij wat op zijn kop heeft, het lijkt net alsof hij een hoofdtooi heeft maar als ik goed kijk zie ik dat hij aan het verschalen is, wow dit is de eerste keer dat ik dit zie. Het tafereeltje is wat groter en donkerder dan de heremietkreeftjes dus moet ik verder van de hooiwagen krab gaan liggen om het helemaal op beeld te krijgen en de flitsers zo stellen dat ik het mooi belicht krijg, ik krijg het voor elkaar, het enige probleem bij hooiwagen krabben dat de ogen licht reflecteren en dat er 2 witte punten op de foto komen en dat is toch jammer.1-P9272429
Dit was een schitterend schouwspel dat had ik niet willen missen nu maar hopen dat de foto’s gelukt zijn zonder teveel stof op de foto.
Na een uur heb ik er wel genoeg van mijn voeten worden koud en ik wil er uit en ik heb denk ik de opdracht foto gemaakt die ik wilde maken voor Aquashot. Ik ga eruit ik kleed me om en ruim de spullen op en rijd naar huis, thuis doe ik altijd eerst de foto’s op de computer zetten en daarna haal ik alle andere spullen uit de auto en spoel ze af.
1-PA153366Als ik klaar ben ga ik de foto’s bekijken en ik ben helemaal dik tevreden de foto’s van de heremietkreeftjes zijn helemaal top er is geen zeefvuiltje op de foto’s te zien en de belichting is goed het onderwerp knalt uit de foto. Dit is het mooie van Aqushot, sinds ik de Aquashot avonden bezoek ben ik beter geworden, deels omdat ik fanatieker bent geworden en deels door ideeën die je van anderen hoort en ziet. Wat ook bijdraagt is dat je een opdracht met elkaar afspreekt en die gaat uitvoeren net zoals ik bij deze duik heb gedaan. Ik ben helemaal blij met de foto’s en dat ik het verschalen van de hooiwagen krab heb gezien.
Mocht je zin hebben om je onderwater foto skills te verbeteren en op een hoger niveau te tillen bezoek eens een Aquashot avond deze zijn voor beginners en gevorderden en alles wat er tussen zit.
Kijk voor meer informatie op Aquashot.nl alle foto’s zijn zo uit de camera en onbewerkt.
Ik ben ongeveer 60 minuten onderwater geweest, ik ben rond 14:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 11 graden, het zicht was goed, ik ben max. 6,7 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief