Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Genieten!

Datum 14-05-2015
Locatie Bergse dieplsuis

Duik 719
Een hele vroege duik samen met Erik, Erik is een Belg die al 30 jaar in Zwitserland woont en werkt, hij had met mij vorig jaar voor de eerste keer in de Oosterschelde gedoken en was toen super enthousiast en dat smaakte na meer.
Hij was van de week in de buurt dus hadden we een afspraakje gemaakt om s,morgens rond 6 uur te gaan duiken, ik was al om half 6 aan de Bergse diepsluis en Erik was al aan het optuigen.
We waren de eerste dus vlug optuigen en het water in, onderwater viel het zicht een beetje tegen gelukkig had ik de Gopro met een fisheye lens van Inon bij dan kun je heel dicht op je onderwerp liggen en toch alles in beeld krijgen.
We zwemmen richting de stokken en na een tijdje ben ik Erik kwijt maar na een kleine zoek actie had ik hem al snel gevonden, achteraf bleek hij een sepia te hebben gevonden en die had ik dus weer gemist.
Als we bij de stokken komen bruist het van leven zoals schitterende pauwkoker wormen, slakjes grondels en heremietkreeftjes, Erik gaat helemaal los op de macro onderwerpen en ondertussen zie ik de eerste sepia al rond zwemmen en na een tijdje zien we 2 sepia’s ongegeneerd aan het paren voor onze ogen, schitterend.
We zien dat dat er al flink wat stokken voorzien zijn van eitjes van de sepia en we komen geregeld sepia’s tegen, sommige schuw en andere deden hun ding en trokken zich niks van ons aan.
We hangen bij stokken waar ineens 5 sepia’s waren, schitterend, schitterend en nog eens schitterend.
Ik film en Erik fotografeert, helaas is Erik macro specialist en het zicht is niet super hij moet best wel een eind van de sepia’s blijven om ze ze goed mogelijk op de foto te krijgen, ik hoop dat ze gelukt zijn voor Erik.
Na meer dat een uur gaan we terug richting de trap en gaan er uit, als we boven komen zie ik een grote lach op Erik zijn gezicht ik denk dat deze duik meer dan geslaagd was.

Mijn vrouw en de vrouw van Erik staan al boven aan de trap te wachten we lopen naar de auto en ruimen de spullen op we drinken met zijn allen nog een Cava op deze schitterende duik.
Erik bedankt voor deze duik.
Ik ben 93 minuten onderwater geweest, ik ben rond 06:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 14 graden, het zicht was matig, ik ben max. 7,6 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief