Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Waarom? Daarom!

Exact twee jaar geleden ging Duikreporter Dirk Van den Bergh voor het eerst naar Dahab en dit najaar ging hij al voor de vierde keer. In dit duikreport vind je de beloofde compilatiefilm van zijn duiken in de Rode Zee.

Het eerste wat ons opviel was dat het toerisme in Dahab duidelijk terug aan het opleven is, niettegenstaande er nog steeds een negatief reisadvies wordt gegeven. Negatief? Waarom? Ik voel me er nergens onveilig, integendeel: overal controle, overal bewaking. Bovendien worden we persoonlijk afgehaald aan de luchthaven, so what’s the problem? OK, er was juist weer een aanslag in Kairo … maar ook in Straatsburg en waar zal de volgende zijn? Een negatief reisadvies voor een Europees land heb ik nog niet zien verschijnen!

Deze keer geboekt in een ander, splinternieuw hotel met als voordeel dat het midden in Dahab ligt, met een huisrif op 150 meter van de deur en het duikcentrum mee geïntegreerd. Eerlijk gezegd: volgende keer maar terug naar het vorige “basic” hotel. Voordelen daar waren de rust ’s avonds aan de rand van Dahab, een ontbijt op het strand, ’s avonds lekker genieten aan het strand … En … de helft goedkoper! Ik had daar ook een bed, een douche en een toilet! Wat heb je als duiker meer nodig?

Juist voor vertrek liet ik me inenten tegen de griep, maar dat doe ik nooit meer! Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar wel zéér toevallig dat ik daarna ziek werd. Ik miste de eerste duikdag en vier weken nadien was ik thuis nog aan het hoesten …

Toch nog 14 duiken gemaakt. Het weer was ideaal: weinig wind, temperatuur 25°. De watertemperatuur: 24°.

Uiteraard ken ik nu ondertussen de meeste duikstekken al, maar dat stoort me helemaal niet! Even nakijken: hoeveel keren heb ik al bij de Bergse Diepsluis gedoken? 79 keer … En bij de Zeelandbrug? 62 keer … Ook daar is er telkens weer iets nieuws te beleven en volgen we afwijkende parcours. Nee … ik ben nog niet uitgekeken op Dahab!

Voor een fotograaf of filmer is het ideaal: haast geen stroming. Geen stroming betekent natuurlijk ook geen groot leven, maar het aanbod aan klein leven compenseert dit meer dan genoeg! En … met wat geluk komt er toch een walvishaai of een groep dolfijnen voorbij (dat geluk heb ik nog niet gehad!). Voor wie ontspannen wil duiken is dit “The Place to Be”. Alhoewel … er zijn ook spannende duiken zoals The Canyon, The Bells, Blue Hole of The Caves!

Ja, je begrijpt het ondertussen … ik heb er mijn duikhart verloren … Op naar de vijfde keer! See you soon Gunther and Annemie from duikenindahab.org!

Onderstaande video bekijken in HD1080p voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief