Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa- Het duikseizoen zit er op

“Duikseizoen 2015 in Zeeland zit er voor mij op ik ga het Zeeuwse water niet meer in van het jaar.” Zo begint duikreporter John Landa zijn duikreport. Maar in de laatste regel, is zijn eigen twijfel al weer te lezen. Want als er nou een snotolf ondiep zit straks, dan….

Datum 20-12-2015
Locatie Zeeland

Duikseizoen 2015 in Zeeland zit er voor mij op ik ga het Zeeuwse water niet meer in van het jaar.
Het was een heel mooi duikjaar, het sepiaproject die ik elk jaar doe aan de Bergse diepsluis die schitterend was met prachtige beelden met als klap op de vuurpijl een zeepaardje op de stokken die ik samen met Lia had gezet.Fotografisch onderwater was het ook heel geslaagd 5e algemeen bij het ONK en een gouden medaille bij het macro onderdeel met mijn portret van een kreukel.

Schitterende foto’s gemaakt van bv een bloemkoolkwal aan de Kerkweg of schitterende serie van heremiet kreeftjes aan de BD en een heel bijzondere serie gemaakt van een verschalende hooiwagenkrab die op de midden pagina van de Onderwatersport staat, schitterende foto’s gemaakt van zwevende blauwtipjes aan Strijenham en een WOW foto van een sepiola aan de BD en natuurlijk de portretjes van kreukels wat heel apart was.

En dan alle duiken die ik met Lia heb gemaakt die stuk voor stuk top waren een betere buddy kun je je eigen niet wensen daarvoor mijn dank.

Is het duiken dan echt klaar van het jaar, echt niet nu komen alle gerelateerde duikzaken aan bod zoals duikstekken bezoeken, fotograferen en beschrijven samen met Lia, het zwembad in met de camera en oefenen voor het ONK 2016, nieuwe foto equipment testen enz enz. ik heb deze winter nog veel te doen.
Begin volgend jaar begin ik samen met Lia aan sepia project BD 2016, deze keer anders van opzet wat inhoud dat de stokken die we zetten ik denk een 500 stuks die makkelijker te vinden zijn en dat we ondergrond zoeken wat zanderiger is zodat er minder stof word gemaakt maar dat zal ik begin volgend jaar ergens maart allemaal duidelijk maken.

Er was ook een dipje, een crash van mijn harde schijf op de laptop waardoor ik een deel van prachtige onderwater foto’s kwijt ben, achteraf zo stom maar ik heb er van geleerd, backup, backup, backup, ik kan het niet genoeg herhalen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, mocht er een snotolf ergens ondiep liggen dan waag ik me toch in mijn natpakje het koude water in want dat wil ik niet missen.
Het filmpje is gemaakt als een soort reclamefilmpje voor het sepiaproject 2016 ik zou zeggen kijk er na en geniet er van en volgend jaar maart 2016 word er meer bekend gemaakt waar de stokken komen te staan.

Ik zie jullie volgend jaar aan de waterkant of misschien wel onderwater.

1 reactie

  1. Mooie afsluiting John! Hopelijk wordt 2016 weer een mooi duikjaar voor je!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief