Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Daan van Schaik – Duiken met haaien in Bimini

Voor Duikreporter Daan van Schaik gaat er een droom in vervulling. Hij neemt je mee naar de haaien van de Bahama’s. 

Na heel wat jaren dromen over duiken met haaien in de Bahamas gaat het dan nu echt gebeuren in januari 2019. Ik heb wat goede contacten gelegd, om het beste te halen uit mijn tijd in Bimini. Met een vlucht naar Miami begint het eerste gedeelte van onze reis. We brengen een paar dagen in Florida door en ik heb met iemand afgesproken om met een aligator het water in te gaan. Na een zeer uitgebruide briefing gaan we het water in en sta ik gelijk oog in oog met de alligator.

 

DSC00810-78796

Erg gaaf om deze dinosaurus van zo dicht bij te kunnen zien en fotograferen. Na onze dagen in Florida vliegen we dan door naar Bimini. Bij aankomst wacht ons een warm welkom en we drinken een biertje met de rest van de groep. De volgende ochtend is het dan zo ver na het voorbereiden van de chum (stukken tonijn en sardine). Stappen we aan boord en varen we richting de plek waar we mogelijk de “Great Hammerhead Shark” gaan zien. Ik heb altijd vanaf het moment van boeken van zo een reis een bepaalde spanning van: Wat gaan we zien? Hoe zijn de weersomstandigheden? Zullen de haaien er uberhaubt wel zijn? Aangekomen op de plek waar we de haaien mogelijk zien gooien we het anker uit. Vanaf het moment dat het anker te water gaat kwamen de haaien al bij de boot (wachtend op de snacks). We doen onze duikspullen aan en springen het water in. Eenmaal onder water is het al snel een groot festijn van haaien. Nurse sharks, Bull sharks en natuurlijk de mooiste haai (vind ik zelf) de “Great Hammerhead Shark”.

DSC00950-78796

De rest van de week is het haaien, haaien en nog eens haaien. Maar tussen door is er ook tijd om met dolfijnen te snorkelen, wat mooie wrak duikjes te maken en heerlijk te genieten van al het moois dat Bimini te bieden heeft.

 

DSC02082-78796

Ook heb ik deze reis weer goed de tijd genomen om onder water beelden te schieten om hier een video van te maken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief