Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – En alweer…. de Zeelandbrug

De eerste duik van de dag laat duikreporter Leendert Smit zijn grote fotocamera op de kant om met zijn compacte videocamera onder water te gaan. Een duikreport met foto’s en video van Leendert deze keer!

Jawel lieve lezers, het wordt een beetje saai. Opnieuw een verslag van een duik bij de brug. Wat zeg ik? twee duiken bij de brug.
Het is om 07:00 HW en dat zou betekenen dat het wel heel vroeg dag wordt. Goede raad is duur. De LW kentering is rond 13:00 maar dan wordt het vast mega druk.
Waarom niet beginnen met een drift duik na HW en dan wachten tot de LW kentering voor duik 2? Zo gezegd zo gedaan.

De eerste duik blijft het zware en volumineuze onderwaterhuis in de auto liggen en pak ik de sealife Micro HD camera. Lekker compact en licht van gewicht. Samen met een 4-tal duikers uit het oosten des lands daal ik de trap af. Als ik mijn hoofd onder water steek zie ik het direct. De algenbloei lijkt op gang gekomen te zijn. Het zicht is bij HW natuurlijk altijd al wat minder maar nu is het ronduit slecht. Ik laat mij om de pijlers zakken en al snel zie ik een botervisje, noordzeekrabben en veel heremietkreeften. Een kluitje harlekijnslakken is helaas wat te klein voor de optiek van dit cameraatje (ondanks de macro voorzetlens). Dan valt mijn oog op een aantal sepia stokjes, hier kennelijk nog niet zo lang geleden geplaatst. Het zou natuurlijk mooi zijn als er nu ook sepia’s in de buurt waren. Plotseling wordt ik aangestaard door een groot bruin oog.

20180505_041__DSC1985-65961

Een pijlinktvis hangt vlak voor mijn masker en kijkt me verwonderd aan. Zenuwachtig breng ik de micro HD in de aanslag maar het beest schiet geagiteerd van links naar rechts door het beeld. Met dat slechte zicht er nog bij richt ik de camera maar zo’n beetje en hoop er het beste van. Na een minuut of 10 is de pijlinktvis verdwenen en wordt het tijd verder te driften. Mijn manometer gaat ook richting 50 baar dus geleidelijk ga ik langs de blokkenwand omhoog. Tot mijn verbazing ben ik nog geen 30 meter bij de pijlers vandaan. De westelijke trap is nog een behoorlijk eindje zwemmen al kan ik mij natuurlijk gewoon daarheen laten drijven. Maar een goede workout is nooit weg dus ik probeer tegen de stroom de oostelijke trap te bereiken wat eigenlijk best makkelijk gaat.

20180505_021__DSC1965-65961

20180505_044__DSC1988-65961

Zo, laat nu de grote stroom duikers maar komen. Die pijlinktvis is binnen! De parking begint langzamerhand vol te lopen maar zo druk als verwacht wordt het toch niet. Wel zie ik Marion Haarsma en Ron Offermans rond scharrelen. Ook op zoek naar mooie slakjes natuurlijk.

20180505_031__DSC1975-65961

Misschien iets te vroeg ga ik weer te water. Het stroomt nog behoorlijk en het zicht is marginaal beter. De ‘usual suspects’ komen weer voorbij: slanke waaierslakken, botervis, zeedonderpad, heremietkreeft(veel!) en Tubularia.

20180505_030__DSC1974-65961

Ik ben al weer bijna terug bij de trap als ik een harlekijn slak spot. Hij zit er ideaal bij al moet ik mij wel tussen 2 stenen wurmen. Het was weer een top duik.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief