Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Oogcontact met doornig zeepaardje – Het verhaal achter de foto

Els Van Den Borre, die in september bij ons in beeld is, stond oog in oog met een prachtig zeepaardje. Ze kreeg het mooi op de foto, maar dat ging niet zo maar.

Geduld wordt vaak beloond met een wauw-beeld. Dit is iets wat wij onze leerling-fotografen dikwijls proberen mee te geven tijdens onze workshops. Dit doornige zeepaardje draaide zich in eerste instantie steeds met zijn rug naar mij toe. Sommige zeepaardjes doen zelfs soms alsof ze dood zijn en gaan zijwaarts neerliggen. Niet het moment om een mooie foto te nemen. Tijdens een shootout-wedstrijd zag ik dit mooie roze exemplaar. Ik had het beeld dat ik wilde nemen voor ogen, maar de ogen van het zeepaardje draaiden alle kanten op. Dankzij geduld en doorzettingsvermogen heb ik een beeld kunnen nemen waar het zeepaardje me recht in de ogen (viewfinder) kijkt.

Els van den Borre is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Clownvis met parasiet


Voshaaien in Malapascua


Dromerige blanket-octopus

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

1 reactie

  1. Donker zwarte ogen??? Mogelijk lasogen???

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief